Kako se učlaniti?

Obnova članstva za 2021. godinu – uz poštivanje epidemioloških mjera

Obavještavam Vas da će se obnova članstva u 2021. održati na način da poštujemo epidemiološke mjere te u skladu s preporukama službi. Molimo Vas da članarinu uplatite preko netbankinga ili općom uplatnicom u pošti, banci, Fini… na žiro račun Pd Pazinke HR4224020061100137382 način kako je prikazano u primjeru (dolje). Važno je da u opis plaćanja upišete ime i prezime te kategoriju članstva. Nakon uplate članarine dođite sa potvrdom uplate po markicu za 2021. godinu. Markice može podignuti jedna osoba za više članova.

Juniori (učenici i studenti) te penzioneri  uplaćuju iznos od 50,00 kn, a svi ostali (seniori) uplaćuju iznos od 100,00 kn. Djeca do 18 godina čiji su oba roditelja članovi PD Pazinke ostvaruju pravo na besplatno članstvo.

Novi članovi neka skinu prijavnicu sa naših stranica (link: http://www.planinarsko-drustvo-pazinka.hr/clanarina/), popune i pošalju na mail: [email protected] te će nakon toga dobiti daljnje upute.

Podjela markica održavat će se  u prostoriji Društvenog centra Veli Jože (bivša vojarna, iza Inine benzinske crpe, Ulica 154. brigade HV 5, Pazin, prva prostorija u prizemlju desno) i to svaki ponedjeljak  (25.1., 1.2., 8.2., 15.2., 22.2.)   do kraja veljače 2021. u vremenu od 19-20 h.

Molimo Vas da u prostoriju ulazite jedan po jedan, uz pridržavanje epidemioloških mjera te bez  zadržavanja u prostoru.

Redovno učlanjenje

Članarina iznosi 100 kn godišnje.
Za učenik, studente i umirovljenike iznosi 50 kn godišnje.
Ukoliko su oba roditelja članovi PD Pazinke, tada djeca imaju besplatno članstvo.
Kontakt: [email protected]
Facebook stranica Planinarsko društvo Pazinka

Način učlanjenja: obično su to skupni sastanci na početku godine ili svake prve srijede u mjesecu. O tome PD Pazinka daje posebne obavijesti.
U novonastaloj situaciji COVID-19 ne održavaju se mjesečni sastanci društva pa je za potrebe učlanjenja potrebno ispuniti pristupnicu te ju proslijediti na mail društva [email protected] Društvo će proslijediti upute o uplati članstva te izraditi iskaznicu i dogovoriti primopredaju.
PRISTUPNICA

Pristupnica za pristupanje Visokogorskom odsjeku

Pristupnica-VGO_PD_Pazinka (3)

Član planinarske udruge ima pravo:

• sudjelovati u radu planinarske udruge
  • koristiti popust od 50% na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima u Hrvatskoj;
  • temeljem Ugovora o reciprocitetu između HPS-a i Planinske zveze Slovenije koristiti popust na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima u Sloveniji kao i članovi PZS-a;
  • temeljem Ugovora o reciprocitetu između HPS-a i Planinarskog saveza Herceg-Bosne koristiti popust na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima kojima upravljaju udruge članice tog saveza, isto kao i članovi PSHB-a;
  • koristiti člansko osiguranje u slučaju nesreće na planinarskom izletu u Hrvatskoj,
  • posredstvom skupštine u svojoj planinarskoj udruzi odlučivati o izboru dužnosnika i tijela svoje osnovne planinarske udruge te koristiti njezine članske povlastice,
  • ostvarivati ostale članske povlastice.

Član planinarske udruge dužan je:

• ponašati se u skladu s načelima planinarske etike i čuvati čast i ugled planinarske udruge;
  • podmirivati članarinu;
  • predočiti člansku iskaznicu na zahtjev dužnosnika svoje osnovne planinarske udruge i opskrbnika planinarskih kuća;
  • izvršavati dužnosti i obveze koje utvrde tijela njegove osnovne planinarske udruge;
  • poštivati i izvršavati odluke tijela Hrvatskog planinarskog saveza

a po