Kako se učlaniti?

Obnova članstva za 2022. godinu – uz poštivanje epidemioloških mjera

Obavještavam Vas da će se obnova članstva u 2022. održati na način da poštujemo epidemiološke mjere te u skladu s preporukama službi. Molimo Vas da članarinu uplatite preko netbankinga ,općom uplatnicom u pošti, banci, Fini… na žiro račun Pd Pazinke HR4224020061100137382. Važno je da u opis plaćanja upišete ime i prezime te kategoriju članstva. Nakon uplate članarine dođite sa potvrdom uplate po markicu za 2022. godinu. Markice može podignuti jedna osoba za više članova.

Juniori (učenici i studenti) te penzioneri  uplaćuju iznos od 50,00 kn, a svi ostali (seniori) uplaćuju iznos od 150,00 kn. Djeca do 18 godina čiji su oba roditelja članovi PD Pazinke ostvaruju pravo na besplatno članstvo.

Novi članovi neka skinu prijavnicu sa naših stranica (link: http://www.planinarsko-drustvo-pazinka.hr/clanarina/), popune i pošalju na mail: [email protected] te će nakon toga dobiti daljnje upute.

Termini podjele markica objavljivat će se putem weba, facebook stranice i viber grupe.

Prvi termin je 14.1.2022. na redovnoj skupštini društva.

Kontakt: [email protected]
Facebook stranica Planinarsko društvo Pazinka

PRISTUPNICA

Pristupnica za pristupanje Visokogorskom odsjeku

Pristupnica-VGO_PD_Pazinka (3)

Član planinarske udruge ima pravo:

• sudjelovati u radu planinarske udruge
  • koristiti popust od 50% na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima u Hrvatskoj;
  • temeljem Ugovora o reciprocitetu između HPS-a i Planinske zveze Slovenije koristiti popust na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima u Sloveniji kao i članovi PZS-a;
  • temeljem Ugovora o reciprocitetu između HPS-a i Planinarskog saveza Herceg-Bosne koristiti popust na cijenu noćenja u planinarskim domovima, kućama i skloništima kojima upravljaju udruge članice tog saveza, isto kao i članovi PSHB-a;
  • koristiti člansko osiguranje u slučaju nesreće na planinarskom izletu u Hrvatskoj,
  • posredstvom skupštine u svojoj planinarskoj udruzi odlučivati o izboru dužnosnika i tijela svoje osnovne planinarske udruge te koristiti njezine članske povlastice,
  • ostvarivati ostale članske povlastice.

Član planinarske udruge dužan je:

• ponašati se u skladu s načelima planinarske etike i čuvati čast i ugled planinarske udruge;
  • podmirivati članarinu;
  • predočiti člansku iskaznicu na zahtjev dužnosnika svoje osnovne planinarske udruge i opskrbnika planinarskih kuća;
  • izvršavati dužnosti i obveze koje utvrde tijela njegove osnovne planinarske udruge;
  • poštivati i izvršavati odluke tijela Hrvatskog planinarskog saveza