18.04.2015. Akcija Hoditi i zdravi biti: Ni kiša ih nije spriječila

U subotu, 18. travnja 2015. godine unatoč kiši na pješačenje “Hoditi i zdravi biti” (koje je dio nacionalnog programa “Živjeti zdravo”) odazvalo se pedesetak najhrabrijih pješaka. Pod vodstvom članova Planinarskog društva Pazinka pješačilo se kraćom i dužom stazom. Kraća staza išla je od Spomen doma u Pazinu do Gortanovog brijega gdje je za sve bilo organizirano mjerenje krvnog tlaka u suradnji s Istarskim domovima zdravlja, Ispostave Pazin. 

Petnaestak upornijih i u boljoj kondiciji krenulo je dalje pješačkom stazom prema Bermu, te potom kružnom stazom natrag do Gortanovog brijega. Za one koji su ostali na Gortanovom brijegu bile su organizirane razne društvene igre.

U međuvremenu nam se pridružio i Domski band iz Doma za odrasle osobe Motovun koji je sve prisutne zabavljao i uveseljavao svojim pjesmama. Nakon lagane okrijepe te par sati opuštanja  i zabave, puni dojmova i pozitivne energije, u popodnevnim satima krenuli smo natrag pješačkom stazom preko Rijavca za Pazin.

U nadi da će ovo pješačenje postati tradicionalno zahvaljujemo se Planinarskom društvu PazinkaIstarskim domovima zdravlja, Ispostave Pazin, Domu za odrasle osobe Motovun, Pučkom otvorenom učilištu Pazin, Sindikatu umirovljenika, Podružnice Pazin, Dječjem vrtiću Olga Ban Pazin, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin, Društvu Naša djeca Pazin, Društvu tjelesnih invalida Pazin, Gradskom društvu Crvenog križa Pazin i svim sudionicima na podršci u organizaciji i sudjelovanju u akciji.