2. festival pješačenja u Borutu – 08.10.2015.

Na inicijativu Općine Cerovlje te uz entuzijazam i trud pojedinih mještana Boruta, tijekom 2013. i 2014. nastale su dvije pješačke staze na području Boruta. U 2014. godini održan je 1. pohod po novooznačenim stazama pod imenom 1. Festival pješačenja.  Tada je odlučeno da će se festival održavati svake godine.

 Program 2. Festivala pješačenja predviđen je za dvije grupe: grupa A – staza Sv. Silvestra –cca 10 km; i grupu B – Staze Sv. Silvestra i Sv. Kocijana –cca 23 km

 Mjesto i vrijeme okupljanja: 8,00 – željeznička postaja Borut

 Grupa A i B – Staza Sv. Silvestra – cca 10 km, lagana staza

Pjašačenje započinje na željezničkoj postaji Borut, prolazimo pokraj župne crkve Sv. Mihovila Arkanđela, nastavljamo dalje do stancije Komarija. Sa desne strane nam se pruža pogled na Učku, Dolenju Vas i Lupoglav. Stazom prolazimo pokraj mjesta gdje je prije dvijestotinjak godina stajala crkva Sv. Silvestra. Dolazimo do „Starog Draguća“ na 504 metra n/v ujedno i najvećeg brda u središnjoj Istri. Preko sela Grdinići spuštamo se do Sandalji gdje nas očekuje okrjepa. Nakon toga grupa A vraća se  u Društveni dom u Borutu.

Dolazak u Borut : oko 13 sati

 Grupa B – Staze Sv. Silvestra i Sv. Kocijana – cca 23 km, lagana staza

 Grupa B nakon okrjepe u Sandaljima nastavlja put  stazom sv. Kocijana. Dolazimo do Paza, pa se  pored crkve Sv. Kocijana vraćamo  do Društvenog doma u Borutu gdje nas čeka grupa A i ručak.

Dolazak u Borut : oko 15 sati

Kotizacija: 10 kn (uključuje ručak)

Vođenje: vodiči Planinarskog društva Pazinka uz domaćine i predstavnike mjesnog odbora Borut

Napomena: prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje u pohodu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene programa s obzirom na vremenske prilike i ostale nepredviđene okolnosti.