22. međunarodni dan pješačenja 6.5.2018.

 

Planinarsko društvo Pazinka organizira pješačenje povodom 22. Međunarodnog dana pješačenja Istarske županije koje će se održati u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, na kružnoj stazi Pazin-Rijavac-Grdoselo-Pazin.

A grupa:

Od 7,45 do 8,00 sati – okupljanje ispred Društvenog centra Veli Jože (bivša vojarna) u Pazinu. U 8,00 sati – krećemo preko šetališta Pazinske gimnazije, nastavljamo pazinskim planinarskim putem do Grdosela. Tu nas očekuje B grupa te zajedno pješačimo novoobnovljenom Malenicom.

B grupa:

10,00 sati – okupljanje ispred škole u Grdoselo. Susret sa A grupom koja dolazi iz Pazina te zajednički obilazak novoobnovljene staze “Malenice”.

12,00 sati – škola u Grdoselu – ručak (grah sa mesom). Cijena ručka je 25,00 kn i plaća se direktno pružatelju usluga. Molimo zainteresirane za ručak da se prijave do petka 4.5.2018. na broj telefona 098 96 55 760 -Patricija (u popodnevnim satima) ili na mail planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com.

Glazbenim dijelom će nas već uobičajeno razveseliti Domski bend.

13,00 sati – podjela diploma polaznicima 2. opće planinarske škole

14,00 sati – povratak u Pazin

Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze (A) je 16 km a dužina kružne staze (B) je 6 km. Vodiči: planinarski vodiči Pd Pazinke

Povratak u Pazin planiran je oko 16 sati. Zainteresirani sudionici pohoda moći će se okušati spuštanjem Zip linom preko Pazinske jame (po promotivnoj cijeni).

Partneri i pokrovitelji: Turistička zajednica središnje Istre, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina te Istarska županija u okviru projekta “Edukacijom i kretanjem do zdravlja”.
Napomena : Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost.Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča.