28.02.-01.03.2015. Dvodnevna zimska vježba Julijske Alpe – Komna

Planinarsko društvo Pazinka i Hrvatsko planinarsko driuštvo Planik iz Umaga organiziraju  pohod Julijske Aple – Komna – dvodnevne zimske vježbe 28. veljače i 01. ožujka 2015. godine.

 Polazak iz Pazina – 5.00 h sa autobusne stanice

OPIS POHODA:

Ishodište: parkiralište pri koči Savica.

Sa parkirališta u smjeru slapa Savica i doma na Komni, po mulatijeri u smjeru Komne, put nas vodi do prve od 48 označenih serpentina. Na vrhu serpentina, otvori nam se lijepi pogled na Bohinjsko jezero.

Nakon toga, preko doline Pekel stižemo do doma na Komni.

Dalje, ovisno o vremenskim uvjetima idemo do doma pri Krnskih jezerah (3h), Bogatin (2h), Lanževica (2,5h) ili Mahavček (2,5h).

 

OPIS VJEŽBI: Zimske vježbe su predviđene za članove HPD Planik Umag i PD Pazinka Pazin, kao priprema za pohode koje će se održati u zimskoj sezoni 2015. kao i za visokogorske izlete u 2015. Cilj vježbe je bolje upoznavanje članova društva koji će na takvim pohodima formirati navez, upoznavanje s opremom, kao i neke druge tehnike i vještine.

 

Neke od tema i vježbi koje će biti prikazane su: oprema za planinarenje u snježnim i ledenim uvjetima, cepin, dereze, kretanje cepinom, kretanja s derezama, izrada naveza (dvojke i trojke), kretanje u navezu po ledenjaku, snježna sidrišta, opasnosti u planinama u snježnim i ledenim uvjetima, …

 

OPREMA: Planinarska iskaznica (plaćena članarina za 2015.god.), mobitel, baterijska lampa itd. Vježbe se održavaju u zimskim uvjetima. Oprema koja je obavezna za ovakve uvjete – kompletna zimska oprema, kaciga, dereze, cepin, penjački pojas, prusici, 2 karabinera s maticom.

 

PRIJEVOZ:  oko 150,00 kuna (bazirano na 4 planinara u jednom autu)

NOĆENJE: oko 15€. po osobi (plaća svaki sudionik davatelju usluga)

.

VAŽNO: Broj osoba je ograničen na 18.

 

Napomena :

Sudionici pohoda dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene programa ovisno o okolnostima.

Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima istoga, te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost

 

PRIJAVE do 19.02.2015.godine na telefon: Nino Salih – 091 1431 936

 

Organizator:  HPD “Planik” podružnica Poreč i PD Pazinka Pazin.

Vodiči:Nino Salih mob: 091 1431 936 (Pazinka) i  Goran Šepić mob: 091 1060510 (Planik)