7.5.2017. 21. Međunarodni dan pješačenja Istarske županije

PLANINARSKO DRUŠTVO „PAZINKA“ PAZIN organizira pješačenje povodom 21. Međunarodnog dana pješačenja Istarske županije koje će se održati u nedjelju, 7. svibnja 2017. godine, na kružnoj stazi Pazin-Pazinski krov- Zarečki krov –Lindar -Pazin

Od 9,45 do 10,00 sati – okupljanje ispred Društvenog centra Veli Jože (bivša vojarna) u Pazinu. U 10,00 sati – krećemo preko šetališta Pazinske gimnazije, centrom grada do pazinskog kaštela, preko mosta Vršić stazom iznad Pazinske jame do Zip line odnosno do Hotela Lovac, gdje se pruža lijepi pogled na cijeli Pazin, Pazinsku jamu te Ćićariju i Učku.
Nastavljamo sa pješačenjem okolnim putem do vodopada Pazinskog krova pa sve uz potok do vodopada Zarečkog krova. Nakon razgleda Zarečkog krova hodamo 20 min do sela Ivoli te se uspinjemo do Lindara. U Lindaru će nas dočekati Lindarac Vinko Stihović koji će nam pokazati crkvicu Sv. Katarine te objasniti znamenitost Živog križa. Lindarskom cestom spuštamo se do Pazina. U 14 sati slijedi povratak u Pazin.
Staza je nezahtjevna, dužina kružne staze je 15 km.
Za sudionike pohoda predviđen je ručak u konobi Pod lipom u Pazinu. Molimo najavu planinarskog ručka do petka 5.5.2017. u 15 sati na mob. 098-9655760 ili e-mail: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com. Cijena ručka bez pića je 20 kuna (grah s mesom). Bonovi za ručak preuzimaju se na polazištu.
Turistički i planinarski vodiči su Larisa Močibob i Dalibor Jakovčić te planinarski vodiči PD Pazinke (Adelina Sergo-Pužar, Sonja Levak i Patricija Jedrejčić)
Partneri i pokrovitelji: Turistička zajednica središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.
Napomena : Prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa pohoda obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom pohodu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet. Prisutni na pohodu dužni su pridržavati se uputa vodiča.

Vidimo se!
PLANINARSKO DRUŠTVO „PAZINKA“ PAZIN