01.03.2015. Od Vetve do Raške Drage – drugi put

Planinarsko društvo Pazinka organizira planinarski pohod od Vetve do Raške Drage 01. ožujka 2015. godine.

-Prijevoz: osobni prijevoz

-Mjesto i vrijeme okupljanja: parkiralište iza Spomen doma Pazin u 8,15 h

Polazak iz Pazina u 8,30 h

Početak pohoda u 9,00 h

-Vrijeme hodanja: 6-7 sati (kružna staza)

-Težina staze: lagana neoznačena staza

-Oprema: Standardna oprema za nisko gorje, zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama

-Hrana i piće: vlastiti aranžman

-Opis puta: Vožnja vlastitim automobilom do skretanja za sela Bertetići i Baštini, gdje ćemo parkirati automobile. Ulazimo u šumu Vetva kroz koju se spuštamo do Raške drage. Hodamo uzvodno uz desnu obalu rijeke Raše, pa se uspinjemo padinom na sjever prema selu Jurani. Visinska razlika je oko 300 metara. U blizini sela posjetit ćemo Juransku pećinu. Nakon nje krećemo prema Starom gradu (403 m n.m.), gdje se je nekad nalazila gradina, te se kroz Vetvu vraćamo prema mjestu odakle smo krenuli.

-Vodič: Dalibor Jakovčić (098 168 4149)

-Prijave: do 27.2.2015. (e-mail društva: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com) ili na telefon vodiča (Dalibor – 098 168 4149) u popodnevnim satima

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.