Brana (2253 m/nv) i Planjava (2392 m/nv) – Kamniško-Savinjske Alpe, subota i nedjelja, 16.-17.7.2022.

Polazak: 4,00h    autobusna stanica Pazin. Organizirani prijevoz kombi vozilima.

Subota: vozimo se do Logarske dolini te naše hodanje počinje sa parkirališta ispod slapa Rinka (1007 m/nv). Staza nas vodi uz izvor rijeke Savinje do Frischaufov doma na Okrešlju (1396 m/nv), pa nastavljamo dalje do Doma na Kamniškom sedlu (1903 m/nv). Od slapa Rinka do Doma na Kamniškom sedlu savladava se visinska razlika od cca 900 m/nv te je potrebno cca 3h hoda. Nakon odmora i okrjepe u domu, slijedi uspon na Planjavu  2392 m/nv (cca 2 h hoda) te povratak u dom, odmor, noćenje.

Nedjelja:Nakon doručka krećemo na Branu (2253 m/nv). Imamo cca 2 h hoda do vrha. Slijedi povratak u  na Kamniško sedlo te spust do Logarske doline.

Oko 17 h planiramo dolazak do parkinga te polazak za doma.

Karakteristike staze: staza je kondicijski zahtjevna (K3-hoda se više od 7h) te tehnički umjereno zahtjevno (T2 – hodanje i povremena upotreba ruku) te obzirom na savladavanje visinske razlike spada u kategoriju zahtjevnih staza (svladava se visinska razlika od 1300 m/nv) u prvom danu hodanja.

Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca i vjetra, planinarske gojzerice, štapovi, kapa, rukavice – penjačke, kaciga, …

Dokumenti: osobna iskaznica ili putovnica,  planinarska i zdravstvena iskaznica

Hrana i piće: iz ruksaka za prvi i drugi dan pješačenja, mogućnost polupansiona u Koči  – večera prvi dan i ručak drugi dan (dogovor kod prijave)

Vodiči: Alberto Jedrejčić i Patricija Jedrejčić

Obavezne prijave porukom uz ime i prezime : na broj telefona 098 96 55 760 (Patricija). Prijave se primaju do 1.7.2022. ili do popunjenja kvote (18 osoba).

Cijena prijevoza iznosi 350,00 kn.  Cijena noćenja iznosi 12 eura i plaća se direktno pružatelju usluga.

  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost, mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Tijekom izleta sudionik treba: Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; Postupati prema uputama glavnog vodiča; Ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; Čuvati ugled planinarske udruge; Biti odgovoran glavnom vodiču.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
  • Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.