Dvodnevni planinarski izlet u Austriju; Nacionalni park Hohe Tauern i planinarski dom Arthur von Schimd 23.-24.07.2022.

 

Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u subotu 23.07.2021. u  04,00 h.

Polazak iz Pazina u 04,15 h

Prijevoz:  autobus od 20 osoba

Voditelji  izleta: glavni vodič Igor Gržinić, pomoćni vodič Loredana Šperanda

Prijave: do  08.07.2022. ili do popunjenja kvote (20 osoba).   na tel. 098 9835509 Igor

 Opis izleta:

  1. Dan subota  : vožnja do Pazina do Mallnitza / cca  5-6 h vožnje. Iz Dosena krećemo planinarskim putem uz rijeku Dosenbach ( 1350mnv) do planinarskog doma Arthur von Schimd (2281mnv) i  savladavamo ukupnu visinsku razliku od 950 m.  Staza je duga cca 8 km i predviđeno vrijeme hoda je 5 h. Popodne odmor i druženje u domu i na jezeru Dosner see.
  2. Dan nedjelja :  Ustajanje  u 5 ujutro, doručak u 6h u domu po vlastitom izboru i priprema za polazak na kružnu stazu oko jezera Dosner see do prijevoja Grazer Scharte te povratak u dom.

Staza je duga cca 9 km. Savladavamo ukupnu visinsku razliku od 650 m i previđeno vrijeme hoda je 5-6 h. U povratku u dom, po vlastitom izboru,  moguć je ručak. Poslije ručka slijedi silazak do Dosena ( 2-3 h silaska). Te popodne razgledavanje Mallnitza. Povratak u Pazin predviđen je u kasnim večernjim satima.  Odlazak na sam vrh Saulecka nije u planu ovog raspisa izleta.

Kondicijska zahtjevnost staza;  Subota K-2 / hoda se manje od 7 h. Nedjelja K-3 / hoda se više od 7 h.

Tehnička zahtjevnost staza; Subota i nedjelja T -2 umjereno zahtjevno

Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca i vjetra, visoke planinarske gojzerice, štapovi, kapa.

Dokumenti: osobna iskaznica ili putovnica,  planinarska i zdravstvena iskaznica

Hrana i piće: iz ruksaka za prvi i drugi dan pješačenja ili mogućnost opskrbe hranom u domu – večera prvi dan, doručak i ručak drugi dan (dogovor kod prijave).

Cijena prijevoza iznosi 550,00 kn.  Cijena noćenja iznosi 13 eura uz predočenje važeće planinarske iskaznice.

 Napomena:

  •  Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost i mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Tijekom izleta sudionik treba: Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; Postupati prema uputama glavnog vodiča; Ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; Čuvati ugled planinarske udruge; Biti odgovoran glavnom vodiču.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
  • Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.