Dvodnevni planinarski pohod na Lago di Sorapis i Tre cime di Lavaredo 21. i 22.7.2018.

-Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u 5,15 h.Polazak iz Pazina u 5,30 h

Prijevoz: autobus 35 mjesta . Cijena prijevoza je 250,00 kuna.

Obavezna oprema: Šator, vreća za spavanje, podloga za vreću, uobičajena planinarska oprema (štapovi, vjetrovka, čeona lampa…), dokumenti (osobna i planinarska iskaznica)… Uplate za pohod biti će 4.7.2018. u prostorijama DC Veli Jože Pazin (vojarna)  u 20,00 h ..

Voditelj  pohoda: Željko Ravnić    092/3358 748


Prijave: do  30.6. 2018.  na tel. 098 96 55 760 (Patricija). Konačna lista učesnika pohoda formira se po redoslijedu prijava za pohod.

Opis pohoda:

1.dan   : oko  10 30 stižemo do ¨Passo tre croci¨(između Cortine i Misurine), gdje je početna točka izleta. Od tamo krećemo prema jezeru ¨lago di Sorapis¨. Do jezera ima oko 2-2 i po sata hoda. Kod jezera je planiran dulji odmor, a nakon odmora vraćamo se do autobusa, odakle krećemo za Misurinu. Spavanje je organizirano u kampu u šatorima. U blizini  kampa je restoran u kojem se može večerati. Cijena obroka je od 6-12 eura. Vrijeme hodanja 5-6 sati.

2.dan  Ustajanje  u 6 ujutro, raspremanje šatora i priprema za polazak. Autobusom dolazimo do  parkinga, odakle krećemo kružnom stazom oko Tre Cime di Lavaredo. Posjetiti ćemo tunele iskopane za vrijeme 1.sv.rata koji se nalaze u podnožju Monte Paterna. Pješačiti ćemo do Sasso di sesto,iznad rifugio Locatelli, odakle je najljepši pogled na Tre Cime. Kod rifugia Locatelli  ćemo napraviti dužu pauzu, a nakon pauze nastavljamo kružnom stazom natrag do busa. Vrijeme hodanja 6-7 sati.  Povratak u Pazin u kasnim večernjim satima. Staza je tehnički i kondicijski srednje zahtjevna.

 

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.