Hahlići preko istočnog grebena, 26.9.2020. (zamjena za Rapsku t.)

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera odgađa se pohod Rapskom transferzalom za neka bolja vremena te se nudi zamjenski jednodnevni izlet u skladu sa situacijom.

PLANINARSKI  POHOD NA HAHLIĆ (1097m n/v) PREKO ISTOČNOG GREBENA

Subota, 26.9.2020.

OPIS POHODA:  Hahlići ili „Grobničke Alpe“ nalaze se nad Grobničkim poljem i sastavni su dio masiva Obruča na kojem prevladavaju livade, travnati i stjenoviti vršci. Taj se niz vrhova među planinarima često naziva „Grobničkim Alpama“ jer njihovi bijeli kameni vrhovi podsjećaju na alpske vrhunce.

Naš pohod započinje u Podkilavcu (350m n/v), prolazimo preko livada i šumarka te nakon 1h hoda dolazimo do križanja za Mudnu dol. Mi skrećemo desno kroz rijetku šumu. Ovaj uspon traje tridesetak minuta, nakon čega staza izlazi na greben sa kojeg se cijelim putem otvaraju  vidici na Mudnu dol, okolne vrhove, Kvarner, otoke i Učku. Nakon otprilike 4 h hoda, dolazimo do Planinarskog doma na Hahliću. Nakon odmora spuštamo se u „Po kolcima“ u Podkilavac. Spust traje otprilike 2 sata.

Mjesto i vrijeme okupljanja: parkiralište iza autobusne stanice  u Pazinu u 7,00 h

Prijevoz: osobnim automobilima (Pazin-Rijeka –izlaz Čavle- Dražice- Podkilavac)

Vrijeme hodanja:  6-7 h (kružna staza)

Težina staze: tehnički nezahtjevna, kondicijski srednje zahtjevna

Hrana: iz ruksaka

Oprema: standarna oprema za niskogorje, zaštita od sunca i kiše (naočale, kabanice, gamaše), te ostala oprema u skladu s pohodom i vremenskim uvjetima (čeona lampa, rezervna odjeća, prva pomoć, voda, hrana …)

Vodiči: Sonja Levak i Ines Sokolić Vidas

Dokumenti: osobna iskaznica, zdravstvena i planinarska iskaznica HPS (sa ovjerenom markicom za 2020. godinu).

Napomena:

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom, a sve u cilju zaštite zdravlja posebno skrećemo pozornost na pridržavanje slijedećih mjera :

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće.

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga savladava na vlastitu odgovornost.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta organizator zadržava pravo promjene programa.

Prijave:

Do 24.9.2020. isključivo SMS-om na broj 091  610 4622 (Sonja), sa navedenim imenom i prezimenom radi kontakta u slučaju potrebe