Odgađa se izlet na Plitvička jezera za 23.04.2016.

Planinarsko društvo Pazinka Pazin Organizira pohod 23.04.2016. (subota)

             NP Plitvička jezera i vrh Oštri Medvjeđak

Nacionalni park Plitvička jezera predstavlja šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

Oštri Medvjeđak najviši je vrh brda Medvjeđaka iznad Plitvičkih jezera. Gledan odozdo, cijeli Medvjeđak pruža sliku neuglednoga šumovitog brda, no prilično je zahvalan i zanimljiv za planinarski posjet. Ima oblik 8 km duge gorske kose u kojoj se, osim najvišega Oštrog Medvjeđaka, ističu i vrhovi Tupi Medvjeđak (868 m) i Turčić (801 m). Turističke staze na Medvjeđak sagrađene su još u 19. stoljeću, a današnje markacije u većem dijelu prate te stare putove. Na vrhu nalazi se metalni žig.

-Prijevoz: autobusom

Mjesto i vrijeme okupljanja:  autobusna stanica5:50 h. Polazak  iz Pazina   6:00 h; povratak u Pazin oko 22:00 h.

– Plan puta: dolazak u NP Plitvička jezera (Ulaz 2) oko 10:00 sati. Započinjemo planinarskom stazom (Blankinim putem) do Oštrog Medvjeđaka (884m) /metalni žig/, te se spuštamo preko Tupog Medvjeđaka i Turčića do Ulaza 1, zatim u Parku obilazak “Velikoga slapa”, kanjona “Donjih jezera”, slijedi vožnja elektrobrodom po jezeru “Kozjak” i dolazak na polaznu točku “Ulaz 2”. Duljina staze je ukupno 16 km, a obilazak traje 5-6 sati.

Izlet će se prilagoditi uvjetima u Nacionalnom parku.

-Oprema:Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca, vjetra, štapovi, kapa, rezervna odjeća, planinarska iskaznica.

-Hrana i piće:ručak iz ruksaka ili u objektima za prehranu u Kozjačkoj dragi, dovoljne količine vode. Večera je organizirana u Turističkom centru „Mirjana Rastoke“.

Troškovi: ukupno 290 kn (uključujuće: ulaznica u NP – 50 kn (za planinare s iskaznicom i plaćenom članarinom); autobus – cca 170 kn ovisno o broju prijavljenih članova; večera 70 kn)

Vodiči:  Larisa Močibob (098 987 0883)larisa@optinet.hr i Dalibor Jakovčić (098 168 4149) dalibor.jakovcic@gmail.com

Prijave:

– Prijave na telefon 098 987 0883 ili mail: larisa@optinet.hr do nedjelji 17.4.2016. Uplate 18. travnja 2016. u 19 sati u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu.

– Na izlet se mogu prijaviti i članovi ostalih planinarskih društava sa važećom iskaznicom-plaćenom članarinom u nekoj od planinarskih organizacija u sustavu HPS-a.

– Broj mjesta ograničen. Prednost imaju planinari PD Pazinka.

– Prijava je obvezujuća. Zamjene moguće isključivo uz pravovremenu obavijest ili suglasnost vodiča. Pri tome planinari s liste čekanja imaju prednost. Ako izlet otkazuje organizator ili vodič,  uplaćena akontacija se vraća.

 

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta, organizator će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator.

Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.