Pješačenje planinarskim stazama Crikvenice, 21.3.2021.

Upoznat ćemo tri planinarske staze: prva staza je STAZA RIMLJANA, koja je lagana i  najvećim dijelom prati tok rječice Dubračine do Tribaljskog jezera; druga staza je STAZA KRŠA I KUŠA, srednje teška, krševita; završavamo  LJUBAVNOM CESTICOM, koja je prekrasna, lagana šetnica, a nastala je prije gotovo sto godina – u tridesetim godinama 20. stoljeća.

Prijevoz osobnima automobilima. Krećemo iz Pazina u 7,30h, susret u Crikvenici na parkingu ispod vijadukta obilaznice u 9,00h.

Opis pohoda:

Ishodišna točka je Crikvenica – parking ispod vijadukta obilaznice (10 m n.v.).

Idemo uz rječicu Dubračinu do Tribaljskog jezera i ovdje će biti pauza za ručak.

Nakon toga slijedi uspon. Dalje krševitim grebenom s najvišom točkom 360 m n.v. idemo do vidikovca Kavranova stijena  (290 m n.v.). Spuštamo se u Crikvenicu Ljubavnom stazom. Usput ćemo proći pored kasnoantičke gradine Badanj  (60 m n.v.).

Staza je kružna, dužine 17 km, 6-7 sati hoda. Primjerena je planinarima s dobrom kondicijom. Staza je krševita te zahtjeva čvrste gojzerice i oprez.

K1 – kondicijski lagano / T1 – tehnički nezahtjevno.

Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca, vjetra, planinarske gojzerice, štapovi, kapa, rukavice, planinarska iskaznica.

Hrana i piće: Voda minimalno 2l, nešto za pojesti putem i za vrijeme pauze (iz ruksaka).

Zbog epidemioloških mjera broj učesnika ograničen je na 25 osoba.

Vodiči:  Larisa Močibob (098 987 0883), Dalibor Jakovčić.

Obavezne prijave putem maila larisa@optinet.hr ili na tel.098 987 0883 do 20. 3. 2021.

Napomene:

  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost, mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
  • Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Tijekom izleta sudionik treba:  Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; postupati prema uputama glavnog vodiča; ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; čuvati ugled planinarske udruge; biti odgovoran glavnom vodiču.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča. Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.

Obzirom na situaciju sa pandemijom COVID-19 apeliramo na odgovorno ponašanje svih sudionika izleta a sve u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, Hrvatskog planinarskog saveza za boravak i kretanje u planinama (u svezi s COVID-19), te obvezu pridržavanja svih mjera zaštite.