Planinarenje na Slavnik, nedjelja, 28. svibnja 2023.

Obzirom da se radi lošeg vremena, izlet na Slavnik nije održao kako je bio najavljen, isti će se održati ove nedjelje. Pored ranije prijavljenih  nudi se mogućnost i dodatnih prijava i varijanta B grupe koja će ići samo od Podgorja do Slavnika i natrag. Molimo da se prijavite radi organiziranja A i B grupe.

A grupa) Brest pod Žbevnicom – Žbevnica – Kojnik  – Podgorje  – Slavnik

B grupa) Podgorje – Slavnik – Podgorje

Grupa A) – polazak:  7,00h    autobusna stanica Pazin. Prijevoz osobnim automobilima do Bresta pod Žbevnicom.

Planinarenje započinjemo u Brestu ispod Žbevnice 673 m/nv. Uspinjemo se do vrha Žbevnice 1013 m/nv te po hrptu Žbevnice nastavljamo po travnatim livadama i prekrasnim pogledima sve do Špičastog vrha i Goliča do Kojnika. Od Kojnika se spuštamo u Podgorje te započinjemo uspon na Slavnik. Slavnik je najviši vrh na sjevernom dijelu slovenske Ćićarije. Sa vrha Slavnika pruža se panoramski pogled na Jadransko more, Gorski kotar, Tršćanski zaljev i Veneciju, pa sve do Julijskih Alpi i Dolomita. Na vrhu Slavnika nalazi se planinarski dom Tomova koča. Ovisno o broju prijavljenih nastojat će se organizirati prijevoz kombi vozilom do Bresta ili će se i povratak do Bresta odraditi hodajući.

Karakteristike staze: obzirom da svladavamo ukupnu visinsku razliku od 1098 m staza spada u VR4 (zahtjevna staze); kondicijska zahtjevnost je K2 – umjereno zahtjevno  (6 -7 h hoda); T1 – tehnički nezahtjevna staza.

Grupa B) – polazak u 8,00 sa autobusne stanice u Pazinu. Prijevoz osobnim automobilima do Podgorja. Uspon od Podgorja do Slavnika (cca 1,5 h hoda). Odmor i druženje na Slavniku, te povratak u Podgorje.

 

Oprema: Planinarska oprema za sredogorje;  prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca i vjetra,  štapovi, kapa,  prva pomoć…

Dokumenti: osobna iskaznica ili putovnica, planinarska i zdravstvena iskaznica.

Hrana i piće: Iz ruksaka

Vodiči: Patricija i Alberto Jedrejčić

Obavezne prijave porukom uz ime i prezime na broj telefona 098 96 55 760 (Patricija) do petka, 26. svibnja 2023.

 

  •  Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
  • Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.