Planinarski izlet na Bobotov kuk – Durmitor 20.-25.6.2019.

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira planinarsku turu na

Durmitor -Bobotov kuk (Crna Gora)

20.-25.06.2019

Prijevoz: mali autobus (cijena prijevoza 850,00kn)

Plan izleta:

20.6.2019. – Polazak iz Pazina,sa autobusnog kolodvora u 7:00 h

Putujemo prema Sarajevu sa zaustavljanjima po potrebi. Planirani dolazak u Sarajevo oko 15:00h . Obilazak Baščaršije, obilazak starog grada. Noćimo u Sarajevu na samoj Barščaršiji.

Noćenje u Sarajevu 11 eura po osobi (plaća se direktno pružatelju usluga).

 

21.06. 2019- Krećemo od Sarajeva preko Srpskog kantona prema granici sa Crnom Gorom gdje se spuštamo u kanjon rijeke Tare do kampa u kojem boravimo. Smještaj u bungalove i šetnja kanjonom rijeke Tare. Tamo imamo organizirani ručak,večeru,drugi dan doručak.

 

22.06.2019. Nakon ustajanja i doručka i male šetnje divljinom uz rijeku Taru krećemo raftingom niz rijeku. Oprema i sve potrebno je u brizi kampa u kojem smo smješteni i organizacija je vrhunska.

Zainteresirani za rafting imaju mogućnost okušati se u raftingu rijekom Tarom dok će drugi dio ekipe pješačiti kanjonom rijeke Tare. Rafting bi trebao biti gotov oko 13:00-14:00 h zatim se spremamo,ukrcavamo u autobus i nastavljamo putovanje prema Žabljaku preko prijevoja Durmitora.

Putovanje bi trebalo trajati oko 2 i pol sati. Krajolik je nestvaran-garantiram i zaustaviti ćemo se par puta. Pripremite se za puno slikanja!

Dolazimo u Žabljak cirka oko 16:30 i izgladnjeli idemo na malo kasniji ručak. Smješteni smo u centru u apartmanima. Mali obilazak mjesta i navečer zajedničko druženje.

 

23.06.2019. Ustajanje u 6:00 h,doručak i priprema. Polazak u 7:00h sa autobusom prema „Sedlu” ispod Durmitora odakle u cirka u 7:30 počinje pohod prema najvišem vrhu u Crnoj Gori na Durmitoru-Bobotov Kuk. Trajanje uspona sa svim odmorima trebao bi trajati oko 4:00h .

Krećemo sa „Sedla” (1911 m)-Bobotov Kuk(2523 m).Nakon uspona na vrh spuštamo se drugom stranom prema Crnom jezeru sa mogućim posjetom „ledenoj pećini” ovisi o uvjetima i stanju grupe.

Spust bi trebao trajati isto tako maximum 4:00h. Očekivani silazak kod Crnog jezera gdje će nas čekati autobus bio bi najkasnije oko 16:00h.Zatim odlazimo na zasluženi ručak,odmor i druženje.

Očekivano vrijeme pohoda oko 8 sati ili manje. Staza je zahtjevnija ali ne prezahtjevna.

 

24.06.2019. Ustajanje,doručak i obilazak tržnice

Oko 9:00h krećemo prema Kotoru. Mogući posjet Lovćenu-spomenik, hram podignut u čast Njegošu. Dolazak u Kotor oko 15:00.Smještaj u objekt u kojem noćimo, ručak i obilazak starog grada i znamenitosti. Po želji i volji moguće kupanje u moru.

 

25.06. Doručak i polazak oko 8:00 prema Pazinu .Trajanje vožnje cirka 10 h. Zaustavljanja i neki ručak po putu. Okvirno vrijeme dolaska u Pazin oko 19-20h.

 

Oprema: standardna oprema za sredogorje; zaštita od sunca, kiše i vjetra;

Potrebna i oprema za moguće kišno vrijeme. Preporučam i dvije torbe, planinarski ruksak sa planinarskom opremom i manja sportska torba sa odjećom i opremom. .Tako kad izlazimo iz autobusa a idemo u objekat u kojem smo smješteni imamo spremnu torbu koja ide sa nama tako da ušparamo na vremenu.

 

Potrebi dokumenti: planinarska iskaznica, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica.           

 

Troškovi noćenja:

Smještaj u Sarajevu 11 eura

Aranžman boravka u Encijan kampu (što uključuje ručak,večeru,noćenje,doručak,rafting na rijeci       Tari,sve pristojbe i osiguranje) 65 eura po osobi.

Dva noćenja u Žabljaku 26 eura po osobi (13 eura po danu).

Noćenje u Kotoru 14 eura po osobi.

Sveukupni trošak boravka iznosi 116 eura po osobi plus prijevoz autobusom od 850 kuna. Cijene obroka iznose oko 10 eura i prilično su obilni i jako ukusni, doručak je oko 5 eura a i izlet je koncipiran tako da su nam dostupne i trgovine, pa po izboru.

 

Vodič: Željko Ravnić 092 335 8748

 

Prijave za izlet : Željko Ravnić 092 335 8748 ili Patricija Jedrejčić 098 96 55 760 (u popodnevnim satima)

 

Datum uplate za autobus bit će objavljen nakon popunjenja autobusa.

Nakon prijave sudionika za putovanje napravit ćemo zajedničko putno osiguranje.

 

 

Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. Vodič ima pravo izmjene plana i programa ture obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom terenu.