Planinarski izlet Osp-Sočerb- Črni kal, 16.2.2020.

PD „PAZINKA“ PAZIN

Organizira planinarski izlet

OSP – SOČERB – ČRNI KAL

16.2.2020 – nedjelja

-Prijevoz: autobus – 70,00 kn (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih idemo osobnim automobilima)

-Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u 7,45 h

Polazak iz Pazina u 8,00 h

Početak pohoda oko 9,30 h

-Vrijeme hodanja: 5-6 sati (kružna staza)

-Težina staze: lagana većim dijelom označena staza

-Oprema: Standardna oprema za nisko gorje, zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama.

-Hrana i piće: vlastiti aranžman

-Opis puta: Vozimo se autobusom ili osobnim automobilima od Pazina do Ospa u Sloveniji (65 km od Pazina), preko graničnog prelaza Požane/Sočerga kod Buzeta. OBAVEZNO PONIJETI OSOBNU I PLANINARSKU ISKAZNICU S MARKICOM ZA 2020. GODINU! Iz Ospa krećemo trasom Slovenskog planinarskog puta, uspinjemo se do utvrde Sočerb (389 m.n.v.) gdje se nalazi pečat kontrolne točke SPP-a, i vidikovac s prekrasnim pogledom na Trst i Kopar. Uspon traje nešto više od sat vremena, pri čemu svladavamo visinsku razliku od oko 300 metara. U blizini utvrde se nalazi i Sveta jama, jedina podzemna crkva u Sloveniji. Krećemo dalje stazom, napuštamo SPP, i nakon dva sata hoda dolazimo do utvrde Črnokalski grad. Odatle se spuštamo u mjesto Črni kal, prolazimo ispod ogromnog vijadukta i vraćamo se u Osp. Na povratku u Pazin, napravit ćemo pauzu u Lupoglavu, gdje se može popiti piće ili nešto pojesti u vlastitom aranžmanu.

-Vodič: Dalibor Jakovčić (098 168 4149)

Prijave: do 11.2.2020. na telefon vodiča u popodnevnim satima. Uplate za prijevoz 12.2.2020. u prostorijama društva od 18-19 h.

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.