Planinarski pohod na Triglav 7.-.8.9.2019.

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira pohod na TRIGLAV 2864 m/v  7.-8.9.2019.

Uspon Tominškovim putem silazak Čez Prag

Tominškov put na Triglav  je vrlo zahtjevan, tehnički osiguran planinarski put K3 T3/T4 (vrlo zahtjevni osigurani putevi uz povremeno penjanje). Potrebna je dobra kondicija i prethodno iskustvo po tehnički osiguranim putevima. https://www.hribi.net/izlet/aljazev_dom_v_vratih_dom_valentina_stanica_pod_triglavom_tominskova_pot/1/203/278

Polazak sa  autobusnog kolodvora Pazin u 5 h

Prijevoz: Autobus 20 osoba. Cijena 230,00 kuna.

7.9.2019. -subota –  vožnja do Aljaževog doma (1015 m/nv). Polazak na Tominškov put. Nakon   cca 5 sati hoda dolazimo  do Doma Valentina Staniča. Odmor i noćenje. Dom je opskrbljen hranom i pićem.

8.9.2019. – nedjelja -rano ustajanje i polazak na vrh Triglava 2864 m/nv cca 2,5 h hodanja. Sa  vrha Triglava odlazimo u dolinu stazom Čez prag (zahtjevan osigurani planinarski put). Silazak traje cca 5 sati.

Oko 16 h dolazimo do Aljaževog doma i krećemo za Pazin.

Oprema: kaciga i ferata set; standardna oprema za visoko gorje,zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama; čeona lampa. Dokumenti: osobna iskaznica, planinarska iskaznica, europska zdravstvena iskaznica

Hrana i piće: Iz ruksaka za prvi i drugi dan uspona. Dom je opskrbljen hranom i pićem te je moguće večerati u domu.

Vodič: Marino Baćac

Prijave: do popunjenja autobusa;  na telefon (098 96 55 760 Patricija)  u popodnevnim satima.  Prijava se smatra potvrđena po primitku uplate. Uplate i dogovor za pohod bit će 4.9.2019. (prva planinarska srijeda) .

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.