PLANINARSKO DRUŠTVO PAZINKA PAZIN ORGANIZIRA PJEŠAČENJE OTOK KRK; KANJON VRŽENICA – MALA I VELA LUKA Nedjelja 09.05.2021.

PLANINARSKO DRUŠTVO PAZINKA PAZIN ORGANIZIRA PJEŠAČENJE

OTOK KRK; KANJON VRŽENICA – MALA I VELA LUKA

Nedjelja 09.05.2021.

Polazak sa autobusnog kolodvora u Pazinu u 6,30 h    

Prijevoz: osobnim automobilima u vlastitoj organizaciji

Opis izleta:  Izlet kreće kružnom stazom iz Baške, autokamp Bunculuka – kanjon Vrženica – vidikovac Rebica – uvala Vela i Mala Luka te povratak prema Bunculuki.

Vrženica je jedna od najljepših planinarskih staza na otoku Krku,  zanimljiva zbog velikog broja krških fenomena, mnoštvo pastirskih suhozida, te panoramskih vidika na Bašku, otok Prvić, greben Velebita, Senjska vrata, Velu i Malu Luku. Pogledi koji cijelim putem prate planinare dugo se pamte.

Staza srednje teška, kondicijski srednje zahtjevno s visinskom razlikom hoda od 860 mnv te tehnički srednje zahtjevno ( par mjesta u kanjonu Vrženica zahtjeva korištenje i ruku; tri sigurne uporišne točke).

Vrijeme izleta: ukupno 7 h

Oprema: standardna planinarska oprema i obuća za srednjegorije, hrana i voda iz ruksaka,  važeća planinarska iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen.

Vodiči: Igor Gržinić (0989835509) i Tanja Družetić (0915103138)

Prijave: do 08.05.2021. na telefon vodiča

Napomena:

Zbog epidemioloških mjera broj učesnika ograničen je na 25 osoba.

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom a sve u cilju zaštite zdravlja posebno skrećemo pozornost na pridržavanje slijeećih mjera :

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće.

Isto tako odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka i  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.