Pohod na Rt Kamenjak 17.2.2019.

Sasvim na jugu Istre nalazi se Kamenjak, poluotočić koji kao da čini svijet za sebe. On je ujedno zaštićeni krajolik, stanište 560 biljnih vrsta, od kojih su mnoge rijetke i ugrožene. Ima čak 33 vrste orhideja. Arhipelag oko rta obuhvaća 11 nenastanjenih otočića.

Prijevoz: autobusom

– Mjesto i vrijeme okupljanja:  autobusna stanica Pazin u 8:00 h; povratak u Pazin oko 15:00 sati

– Plan puta: Krećemo hodati s Gornjeg Kamenjaka do ulaza u zaštićeni krajolik Kamenjak. Prošetat ćemo stazom dinosaura. Nastavljamo dalje uz obalu kroz borovu šumu do Safari bara (ovdje pauza, bar je zatvoren). Dio grupe može tamo ostati, dok ostali naprave krug cca 3 km do najjužnije točke Istre. Nakon toga se svi zajedno dižemo do vidikovca i od juga ka sjeveru idemo uz istočnu obalu do izlaza iz Kamenjaka. Staza je kružna.

Dužina staze cca 18 km

– Vrijeme hodanja: 5 sati

– Oprema: Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca, vjetra, štapovi, kapa, planinarska iskaznica.

– Hrana i piće: marenda iz ruksaka, dovoljne količine vode.

Troškovi prijevoza: autobus – 40,00 kn.

Vodič:  Larisa Močibob (098 987 0883) larisa@optinet.hr

Važno! Prijave do 13. 2. 2019.

– Prijave s uplatom 13. 2. 2019. u 19 sati u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu.

 

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta, da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost uz pridržavanje uputa planinarskog vodiča i poštivanje planinarske etike.

Vodič zadržava pravo izmjene programa prema uvjetima na terenu.