Poziv u Opću planinarsku školu u Pazinu

Naučite kako se pripremiti za odlazak u planinu, kako se kretati i orijentirati u planini, što je to brdo, a što planina; saznajte nešto o špiljama, alpinizmu, o osnovama meteorologije i opasnostima u planini.

Škola će se održati u razdoblju od 14. ožujka do 31. svibnja 2014. godine, na način da se teoretski dio nastave održava jednom tjedno (petkom) od 19:00 do 21:00 sati u prostorijama društvenog centra Veli Jože u Pazinu, a praktični dio dva puta mjesečno (subotom ili nedjeljom) na terenima Ćićarije i Učke, Grobničkih alpi, Gorskog kotara i još kojekuda…

Predavači su vodiči, članovi GSS-a, speleolozi i iskusni planinari a nedjeljom su izleti s praktičnom primjenom stečenog znanja.
Voditelj škole: Saša Kardinar 091 366 2424

Obrađivati će se teme: povijest planinarstva, pripreme i boravak u planini, opasnosti u planini, meteorologija, orijentacija, osnove alpinizma, osnove speleplogije, prva pomoć u planini, gorska služba spašavanja, zaštita prirode i još puno toga…..

– osnovni uvjet za  upis u školu je  članstvo u planinarskoj organizaciji HPS-a, a najbolje članstvo u PD “Pazinka”
– gojzerice, ruksak i štapovi osnovna su oprema potrebna za pohađanje škole
– cijena škole je 150 kn
– u cijenu škole nisu uračunati troškovi izleta
– ukoliko pojedinac tijekom škole želi prekinuti školovanje, PD “Pazinka”.nije dužno vratiti novac uplaćen za školarinu
– uvjet za pristupanju ispite je prisutnost na 70% predavanja i izleta

Prijaviti se možete putem prijavnice  koju  možete preuzeti ovdje Prijavnica za Opću planinarsku školu, te poslati na  na e-mail: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com ;  ili poštom na adresu Pd Pazinka, pp 139, Pazin.

Kontakt: predsjednik društva: 099 624 3221;  tajnica društva:  098 96 55 760 .

Rok za prijavu je od 07.02.2014.-10.03.2014.

Više o školovanju i planinarstvu uopće možete naći na stranicama HPS-a (http://www.hps.hr/planinarstvo/postani-planinar/ )

Prijavnica za Opću planinarsku školu