Poziv za prijavu u Opću planinarsku školu Pd Pazinke

 

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira 3. Opću planinarsku školu

Planinarsko društvo Pazinka Pazin u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Istra organizira 3. Opću planinarsku školu, kao osnovni oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnosti kretanja u planini. Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (visokogorski tečajevi, markacijski i vodički tečajevi…).

Škola se sastoji od teoretskog predavanja  od 20 sati  i praktičnog dijela (vježbe i izleti), a školu vode  vodiči Stanice planinarskih vodiča Istra, speleolozi i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

U planinarskoj školi bit će zastupljena sljedeća predavanja: osnove planinarenja sa planinarskom etikom, upoznavanje s planinarskom organizacijom, planine i kretanje po planinama, planinarska oprema, orijentacija, organizacija planinarskih izleta (priprema), markiranje planinarskih putova, prva pomoć, HGSS i opasnosti u planinama, alpinizam, speleologija, meteorologija, ekologija, radne akcije, završni ispit i svečana dodjela diploma.

Kako se prijaviti u  planinarsku školu ?

Prijave za planinarsku školu počinju 12.1.2020. i traju do 22.1.2020. Prijaviti se možete na način da ispunjenu prijavnicu za OPŠ  pošaljete na mail: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com. Za sve dodatne informacije možete nazvati Patriciju Jedrejčić na broj 098 96 55 760 (u popodnevnim satima). OPŠ predviđena je za 30 polaznika, prednost pri upisu imaju članovi Planinarskog društva Pazinka Pazin.

Predavanja će se održavati petkom u prostorijama Društva naša djeca  od 19 do 21 sat, a  vježbe i pohodi vikendima, prema dinamičkom planu u prilogu.

Upisnina za opću planinarsku školu iznosi 200 kuna i služi za nabavu opreme za polaznike tečaja (astrofolija, špaga, karabiner), te za pokriće materijalnih troškova organizacije škole.

Uvjet je obavezno članstvo u   HPS-u (PD Pazinka ili ostala društva HPS-a sa iskaznicom i markicom HPS-a za 2020.g).

Polaznici škole sami snose  troškove prijevoza, noćenja i prehrane na vježbama–izletima.

Voditeljica škole: Patricija Jedrejčić

Prvo predavanje je predviđeno za 24.1.2020. Raspored predavanja i pohoda objavljen je u Dinamičkom planu OPŠ 2020.

Osnovne infomracije o školovanju i planinarstvu uopće možete naći na stranicama HPS-a (http://www.hps.hr/planinarstvo/postani-planinar/ )

Prijavnica za Opću planinarsku školu 2020

Opća planinarska škola PD Pazinka 2020 dinamicki plan v1

Navedene aktivnosti se provode u sklopu projekta “Edukacijom do zdravlja – u zdravom tijelu, zdrav duh”.
Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.