Prijave za 2. opću planinarsku školu

Od 19.1.2018.-6.5.2018.

Planinarsko društvo Pazinka Pazin u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Istra organizira 2. Opću planinarsku školu, kao osnovni oblik obrazovanja planinara. Polaznici stječu kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnosti kretanja u planini. Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (speleološka, alpinistička, športsko-penjačka, markacijska i vodička).

Škola se sastoji od teoretskog predavanja  od 20 sati  i praktičnog dijela (vježbe i izleti), a školu vode iskusni planinari odnosno vodiči Stanice planinarskih vodiča Istra, speleolozi i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

U planinarskoj školi bit će zastupljena sljedeća predavanja: osnove planinarenja sa planinarskom etikom, upoznavanje s planinarskom organizacijom, planine i kretanje po planinama, planinarska oprema, orijentacija, organizacija planinarskih izleta (priprema), markiranje planinarskih putova, prva pomoć, HGSS i opasnosti u planinama, alpinizam, speleologija, meteorologija, ekologija, radne akcije, završni ispit i svečana dodjela diploma.

Kako se prijaviti u  planinarsku školu ?

Prijave za planinarsku školu počinju 6.1.2018. i traju do 15.1.2018. Prijaviti se možete na način da ispunjenu prijavnicu za OPŠ  pošaljete na mail: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com. Za sve dodatne informacije možete nazvati Patriciju Jedrejčić na broj 098 96 55 760 (u popodnevnim satima). OPŠ predviđena je za 20 polaznika, prednost pri upisu imaju članovi Planinarskog društva Pazinka Pazin.

Predavanja će se održavati petkom u prostorijama društvenog centra Veli Jože  od 19 do 21 sat, a  vježbe i pohodi vikendima. Upisnina za opću planinarsku školu iznosi 200 kuna, a uvjet je obavezno članstvo u   HPS-u (PD Pazinka ili ostala društva HPS-a sa iskaznicom i markicom HPS-a za 2018.g).  Polaznici škole sami snose  troškove prijevoza, noćenja i prehrane na vježbama–izletima.

Voditeljica škole: Patricija Jedrejčić

Prvo predavanje je predviđeno za 19.1.2018. Raspored predavanja i pohoda objavit će se naknadno.

Osnovne infomracije o školovanju i planinarstvu uopće možete naći na stranicama HPS-a (http://www.hps.hr/planinarstvo/postani-planinar/ )

Opća planinarska škola PD Pazinka 2018 dinamicki plan v7

Prijavnica za Opću planinarsku školu 2018