02.04.2016. Tura Platak -Risnjak -Snježnik

Zimsko-Proljetna  PLANINARSKA TURA: Platak–Risnjak– Snježnik

Organizator ture: Stanica planinarskih vodiča Istra (SPVIstra)

Datum održavanja: 02.04.2016.

Mjesto održavanja: Platak – Risnjak – Snježnik  – Platak

Broj sudionika: Max. 35 sa vodičima.

Prijevoz: -za 9 do 15 planinara – kombi i osobni automobili

-za 16 do 20 planinara – minibus

Mjesto okupljanja: Pula -parking ispred Plodina u Šijani

Vrijeme okupljanja: 02.04.2016 u 6:00 sati

Cijena: 150 kn/osobi -pokriva troškove organizacije i prijevoza

Trajanje ture: 1 dan (subota 7-8 sati)

Zahtjevnost ture: Tehnički: srednje zahtjevna mogućnost snijega na dijelu staze

Kondicijski: zahtjevna

U slučaju velike količine snijega mogućnost promijene plana ture Platak – Snježnik – Guslica – Platak

odluka od strane vodiča na licu mjesta dolaskom kod doma na Platku

Potrebni dokumenti: Važeća osobna iskaznica, planinarska iskaznica sa važećom markicom za 2016 godinu, važeća zdravstvena iskaznica

Vodiči : David Jovanović i Marino Baćac
Prijave vodiču: David Jovanović na e-mail majkstone@gmail.com i mob: 099 357 2837.
U prijavi navesti mogućnost prijevoza (ima prijevoz/vozi/treba prijevoz). Prijava je prihvaćena tek kada vodič potvrdi planinaru da je prihvatio njegovu prijavu i da mu upute za uplatu. Prijave se primaju do popunjenja grupa. Nakon toga prijave se stavljaju na listu čekanja.

Pravo sudjelovanja: svi članovi HPS sa važećom markicom za 2016 godinu. Vodič zadržava pravo odbiti prijavu planinara za pojedinu grupu ukoliko procijeni da isti ne zadovoljava kondicione uvjete.
Prijavom na turu svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istoj, da turi pristupa na vlastitu odgovornost, da posjeduje odgovarajuću planinarsku i/ili alpinističku opremu te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana ture te odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene plana i programa ture obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samoj turi.

Loše vrijeme ne znači odgađanje ili otkazivanje ture, već samo promjenu zacrtanog plana iste. Tura će se odgoditi/otkazati samo u izvanrednim okolnostima o čemu će sudionici ture biti pravovremeno obaviješteni.

Namjena ture: stjecanje iskustva na šumskom terenu te po zasnježenim dijelovima šume i grebenima. S obzirom da je tura u rano proljeće mogući su umjereni zimski uvjeti pogotovo na sjevernom dijelu staze zbog mogućnosti snježnog pokrova.

Oprema : obuća i odjeća za snijeg (gojzerice, zimske hlače, jakna, zimska kapa, rukavice, sunčane naočale), dovoljno vode i hrane, energetske pločice ili napitke, obavezno čeone svjetiljke
Planirani tok ture:
Subota, 02.04.2016.
– Dolazak na parking kod Doma na Platku oko 8.30 jutarnja kavica provjera opreme, dogovor vodiča s obzirom na zatečene uvjete, polazak u 9h prema Risnjaku ili prema Snježniku 🙂
– dolazak do Shloserovog Doma na Risnjaku u 12h, kratak odmor, marenda
– polazak prema Snježniku i dolazak na vrh Snježnika oko 15h
– dolazak na parking kod Doma na Platku u 17h i povratak za Pulu                                                                – dolazak u večernjim satima u Pulu 21h.

Varijanta B :  Platak – Snjeznik – Guslica – Platak

– polazak u 9h prema Snježniku
– dolazak na vrh Snježnika oko 12h, kratak odmor, marenda
– polazak prema Guslici i dolazak na vrh Guslice oko 14h                                                                   – dolazak na parking kod Doma na Platku u 17h i povratak za Pulu.
U Puli, 22.03.2016.

 

 

 

Vodič
David Jovanović