09.04.2016. Nacionalni park Plitvička jezera

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira pohod 09.04.2016. (subota) u nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumoviti planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje.

-Prijevoz: autobusom

Mjesto i vrijeme okupljanja:  autobusna stanica5:50 h. Polazak  iz Pazina   6:00 h;povratak u Pazin oko 22:00 h.

– Plan puta: dolazak u NPPlitvička jezera (Ulaz 1)oko 10:00 sati, kupnja ulaznica. Započinjemo na Ulazu1.Program uključuje obilazak “Velikoga slapa”, šetnju kroz kanjon “Donjih jezera” i šetnjuuz zapadnu obalu jezera “Kozjak” do “Gornjih jezera”, obilazak se dalje nastavlja šetnjom do Pročćanskog jezera, a povratak do polazne točke je panoramskim vlakom. Duljina staze je ukupno 12 km, a obilazak traje 4-5 sati.

Izlet će se prilagoditi uvjetima u Nacionalnom parku.

-Oprema:Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca, vjetra, štapovi, kapa, rezervna odjeća, planinarska iskaznica.

-Hrana i piće:ručak iz ruksaka ili u objektima za prehranu u Kozjačkoj dragi, dovoljne količine vode. Večera je organizirana u Turističkom centru „Mirjana Rastoke“.

Troškovi: ulaznica u NP – 50 kn (za planinare s iskaznicom i plaćenom članarinom); autobus – cca 170 kn ovisno o broju prijavljenih članova; večera 70 kn.

Vodiči:  Larisa Močibob (098 987 0883)larisa@optinet.hr i Dalibor Jakovčić (098 168 4149)dalibor.jakovcic@gmail.com

Prijave:

– Prijave na telefon 098 987 0883 do utorka 29.3.2016. Uplate 30. ožujka 2016. u 19 sati u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu.

– Na izlet se mogu prijaviti i članovi ostalih planinarskih društava sa važećom iskaznicom-plaćenom članarinom u nekoj od planinarskih organizacija u sustavu HPS-a.

– Broj mjesta ograničen. Prednost imaju planinariPD Pazinka.

– Prijava je obvezujuća. Zamjene moguće isključivo uz pravovremenu obavijest ili suglasnost vodiča. Pri tome planinari s liste čekanja imaju prednost. Ako izlet otkazuje organizator ili vodič,  uplaćena akontacija se vraća.

 

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta, organizator će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator.

Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.