14.4.2018. u 10h: Hoditi i i zdravi biti u Pazinu

14. travnja 2018. godine organizira se pješačenje na relaciji:

Društveni centar Veli Jože Pazin – Šetalište pazinske gimnazije – Rijavac – Gortanov brijeg – most Vršić – Pazin (grad) na stazi dugoj oko 6 km. Voditelj aktivnosti je Planinarsko društvo „Pazinka“ iz Pazina.

Program pješačke manifestacije je sljedeći:

9,30 sati: okupljanje ispred Društvenog centra Veli Jože, evidencija prijavljenih osoba za pješačenje, podjela promotivnih materijala

10,00 sati: početak pješačenja

12,00 sati: besplatni ručak na Gortanovom brijegu i zajedničko druženje

13,30 sati: povratak u Pazin.

U slučaju kiše održati će se pješačenje na istoj relaciji, a ručak bi bio u 12,00 sati, u natkrivenom prostoru bivše vojarne u Pazinu.

Učinimo korak naprijed za svoje zdravlje uz pješačenje, druženje i veselo ozračje. Očekujemo Vas sve, velike i male!

Ostale aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja u Pazinu:

Program obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u gradu Pazinu je slijedeći:

  • 12. travnja 2018. godine u Rovinju održati će se konferencija „Zajedno s vama do zdravlja“. Na konferenciji će predstavnik Planinarskog društva „Pazinka“ Pazin kao primjer dobre prakse prezentirati sportsku aktivnost Dobrobiti pješačenja i planinarenja koja se već više godina provodi s građanima.
  • 13. travnja 2018. godine održava se zajedničko vježbanje na glavnom Trgu u Pazinu s početkom u 10,00 sati u suradnji sa Dječjem vrtićem Olga Ban Pazin, Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin i Dnevnim boravkom za starije osobe Pazin. Sudjelovati će oko 470 osoba (djece i odraslih).

U akciju obilježavanja Svjetskog dana zdravlja uključiti će se i patronažne sestre Istarskih domova zdravljaIspostave Pazin koje će u vremenu od 9,30 do 11,00 sati mjeriti krvni tlak i šećer u krvi na Trgu slobode svim zainteresiranim građanima.

Isti će se dan, u vremenu od 10,45-11,30 sati u suradnji sa Pazin sportom d.o.o. i Zajednicom sportskih udruga Grada Pazina promovirati vanjsko vježbalište za građane kraj Školsko gradske sportske dvorane u Pazinu.

U slučaju kiše planira se zajedničko vježbanje u Školsko gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu u isto vrijeme.