Pohod na Biokovo

PD „PAZINKA“ PAZIN  organizira planinarski pohod na Biokovo Vošac- Sv. Jura – Vošac

14.4.2018. subota – polazak u 5,00 iz autobusne stanice u Pazinu

15.4.2018. nedjelja – povratak u kasnim večernjim satima

-Prijevoz: 2 kombija – ukupno 18 osoba (cijena prijevoza ovisi o broju putnika cca 200-220kn).

-Oprema: Standardna oprema za nisko gorje, zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama

-Opis puta: Vožnja kombijima do Omiša. Kratak razgled Omiša, uspon do tvrđave i razgled kružnom stazom i večera u Radanovim mlinicama (uz rijeku Cetinu) ili iz ruksaka. Smještaj u bungalove (noćenje i doručak cca 70 kn/po osobi).

Drugi dan; doručak i onda krećemo prema Vošcu. Ulaz u park prirode (ulaznica cca 25 kn/osobi – plaća se direktno pružatelju usluga). Parkiramo se ispod vrha Vošac i započinjemo uspon na Vošac s kojeg se pruža prelijep pogled te krećemo prema sv. Juri. Razgledavamo i vraćamo se istom stazom do kombija. Vrijeme hodanja cca 5 h ukupno. Staza je srednje kondicijski zahtjevna.

-Vodič: Željko Ravnić

Prijave: do 11.4.2018. Željku na tel. . 0923358748; ili Patriciji na br. 098 9655760

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.