21.6.2020. Pješačenje Motovunštinom

PD Pazinka organizira pješačenje Motovunštinom , u nedjelju 21.6.2020.

Prijevoz: osobnim automobilima u vlastitoj organizaciji do Pizzerije „Alto“ u Karojbi (parking iza objekta) ili uz zgradu škole u Karojbi (desni izlaz na kružnom toku).

Okupljanje u Pizzeriji „Alto“ u Karojbi u 7,45 sati.

Opis izleta:

Pješačenje započinjemo u 8,00 sati ispred pizzerije.
Krećemo šumskom stazom, prelazimo potok Krvar i spajamo se na nekadašnju uskotračnu prugu Parenzana. Parenzanom pješačimo oko 3 km do sela Špinovci, a zatim se kolskim putem kroz šumu ponovno spuštamo do potoka Krvar. Potok ćemo prijeći na mjestu ponad nekadašnjeg mlina. Uspinjemo se na drugu stranu Krvara, obilazimo Brkač sa zapadne strane (pogled prema Vižinadi) i idemo do najvišeg vrha Monte Sandrin (arheološko nalazište).
Sa vrha se pruža pogled u svim smjerovima; prema Motovunu, u pozadini buzetska brda i Ćićarija, brdu Šublent, područje Karojbe, Vižinade, dolina Mirne.
Tu bismo napravili polusatnu pauzu.
Iz Brkača idemo prema selu Kranceti. Ovisno o vremenu i željama, možemo skrenuti do Motovuna, na brdu. Za obilazak samog Motovuna, trebalo bi nam dodatnih 4-5 km i sat i pol vremena.
Od Kranceti bismo išli kratko lokalnom cestom i kroz motovunske vinograde do mjesta održavanja popularne prvomajske utrke džipovima „Motovun off road“.
Odatle se šumskim putem penjemo na brdo Šublent, prolazimo uz vodospremu, i spuštamo se stazom do Krvara i do mjesta polaska – pizzerije „Alto“.
U pizzeriji se uz povoljnu cijenu možemo počastiti izvrsnom pizzom.

Staza je tehnički lagana, kondicijski srednje teška.
Duljina staze 16 km (bez uključivanja Motovuna), visinska razlika 400 m.
Vrijeme obilaska: 5,5 – 6 sati

Oprema:
Standardna planinarska oprema za niskogorje, hrana i piće iz ruksaka, važeća planinarska iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen, o čemu ćete biti obaviješteni putem fb stranice PD Pazinke.

Vodič: Sonja Levak (091 610 4622)
Prijave: do 19. 6.2020. na telefon vodiča u popodnevnim satima.

Napomene:

Zbog situacije uzrokovane COVID 19 virusom, skrećemo pozornost na pridržavanje preporučenih mjera zaštite (držanje rastojanja, vlastito piće i sl.) radi svojega i tuđega zdravlja.
Ukoliko imate povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome koji bi upućivali na moguću zarazu, pohodu ne možete prisustvovati.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.