25. međunarodni dan pješačenja, subota, 14.5.2022.

  1. Međunarodni dan pješačenja i vježba orijentacije  

Planinarsko društvo Pazinka organizira pješačenje povodom 25. međunarodnog dana pješačenja koji će se održati u SUBOTU, 14. svibnja 2022. godine, na  kružnoj stazi Pazin-Beram-Pazin.

15,30 h – okupljanje u bivšoj vojarni (ispred zgrade Društva naša djeca) Ulica 154. brigade Hv bb, Pazin

16,00 h – početak pješačenja. Staza je kondicijski i tehnički nezahtijevna. Ukupna dužina staze je 12 km. Predviđeno je 5 h hodanja (sa pauzama).

Krećemo preko Šetališta pazinske gimnazije, kroz centar grada do Gortanovog brijega. Na Gortanovom brijegu napravit ćemo pauzu koju ćemo iskoristiti za pokaznu  vježbu orijentacije. Sudionici će se upoznati sa korištenjem kompasa i orijentacijskih karti.  Za sudjelovanje u vježbi orijentacije poželjno je da sudionici imaju kompas. Orijentacijske karte pripremit će Društvo.

Put nas dalje vodi do Berma i Sv. Marije na Škriljinah pa preko Finderlovog brijega povratno do Pazina.

21,00 -22,00 h – dolazak u Pazin

Vodiči: Patricija Jedrejčić i Sonja Levak

Vježba orijentacije: članovi Visokogorskog odsjeka Pd Pazinke

Partneri i pokrovitelji: Turistička zajednica središnje Istre i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina.

Molimo sve sudionike da sa sobom ponesu čeone (baterijske)  lampe i vodu  te opremu u skladu s vremenskim uvjetima..

Prijave: porukom koja sadrži ime i prezime na broj telefona 098 96 55 760 ili na mail adresu: planinarsko.drustvo.pazinka@gmail.com

Napomene:

  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na pješačenju, da pješačenju pristupa na vlastitu odgovornost
  • Vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.