28-29.03.2015. Debela Peč – Julijske Alpe

PLANINARSKO DRUŠTVO PAZINKA PAZIN

Organizira planinarski pohod

 

DEBELA PEČ (2014 m/nv)

 JULIJSKE ALPE

 

28.-29.3.2015.

 

Polazak iz Pazina – 5.00 h sa autobusne stanice

OPIS POHODA:

Subota:

Pokljušku visoravan na njenom sjeverozapadnom rubu dijeli od ledenjački doline strmi greben sa par lako dostupnih razglednih vrhova. Prvi dvotisućnjak u tom grebenu je Debela Peč – travnati vrh sa kojeg ćemo uživati u lijepom pogledu na velik dio Karavanki, Kamniško Savinjskih Alpi kao i na ostatak Julijskih Alpi.

Naš pohod započinje iz Pokljuke bizu hotela „Šport“. Penjemo se pokraj planine Javornik prema Blejskoj koči na planini Lipanca. Do Blejske koče potrebno nam je 3 h hoda. Nakon kraćeg odmora nastavljamo put onkraj dvotisućnjaka Brda na sam vrh Debele Peči (cca 2 sata).

Slijedi povratak u Blejsku koču. Za subotu je predviđeno ukupno 6-7 h hoda.

Put na Debelo Peč je laka ali u zimskim uvjetima dosta naporna tura zbog mogućnosti snijega i leda na stazi, zbog toga je potrebna zimska planinarska oprema. Nedjelja:

Penjemo se na Viševnik ili neki drugi okolni vrh (ovisno o vremenskim uvjetima); spust do Pokljuke, te posjet planinarskom muzeju u Mojstrani (ovisi o sudionicima pohoda).

 

Pohod je kondicijski i tehnički zahtjevan. Zamišljen je i kao vježba za one koji još nisu koristili dereze i cepin. Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihiču spremnost za pohod te ga savladava na vlastitu odgovornost.

 

OPREMA:,

Oprema koja je obavezna za ovakve uvjete – kompletna zimska oprema, kaciga, dereze, cepin, penjački pojas, prusici, 2 karabinera s maticom; mobitel, baterijska lampa, gamaše, topla odjeća, rukavice, kape, štapovi…)

 

 

DOKUMENTI: Planinarska iskaznica (plaćena članarina za 2015.god.), zdravstvena i osobna iskaznica

PRIJEVOZ:  autobusom (cijena 220 kuna )

NOĆENJE: oko 15€. po osobi (plaća svaki sudionik davatelju usluga)

.

VAŽNO: Broj osoba je ograničen na 18

 

Napomena :

Sudionici pohoda dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene programa ovisno o okolnostima.

Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima istoga, te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost.

 

PRIJAVE:  do 15.3.2015.godine na telefon: Patricija 098 96 55 760; Nino Salih – 091 1431 936

mail: planinarskodrustvopazninka@gmail.com;

 

Organizator:  PD Pazinka Pazin.

Vodič:Nino Salih