Đir Pazin-Beram-Pazin, 22.9.2021. od 17,00-21,00 h

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira pješačenje 22.9.2021.,srijeda od 17-21h na  kružnoj stazi Pazin-Gortanov Brijeg-Beram-Pazin

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima.

Središnji državni ured za šport kao nacionalno koordinacijsko tijelo, pod logom Europske komisije i parolom #BeActive teži podizanju svijesti o pozitivnom utjecaju tjelesne aktivnosti i športske prakse u svakodnevnom životu pa se  i naše društvo aktivno uključuje u obilježavanje Europskog tjedna sporta 2021. prigodnim pješačenjem na kružnoj turi oko Pazina.

Pješačenje je namijenjeno svim zainteresiranim sudionicima koji imaju potrebnu kondiciju za savladavanje 12 km hodanja.

Program pješačenja:

Okupljanje: 17,00 h na Trgu slobode u Pazinu

Krećemo preko mosta Vršić (preko Pazinske jame) pa se penjemo na Gortanov brijeg, nastavljamo kružnom stazom do Berma te se vraćamo u Pazin.

Povratak u Pazin (oko)  21,00 h.

Ova dionica staze duga je oko 12 km te se svrstava u srednje teške staze. Na dionici savladavamo visinsku razliku od 385 m. Staza vodi kroz šumarke i livade te postoji mogućnost da će na mjestima biti lokvica vode, blata pa i skliskog terena pa je potrebna adekvatna obuća (čvrste tenisice, gojzerice…)

Molimo sve sudionike da sa sobom ponesu čeone lampe i vodu  te opremu u skladu s vremenskim uvjetima.

Pješačenje je otvorenog tipa te su pozvani i  građani koji inače nisu planinari, ali vole šetanje i pješačenje pa će imati priliku planinarski put nadomak Grada.

Vođenje: vodiči Pd Pazinke (Patricija Jedrejčić i Sonja Levak)

Prijave: porukom koja sadrži ime i prezime na broj telefona 098 96 55 760 (u popodnevnim satima)

Napomene:

  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost
  • Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu
  • Tijekom izleta sudionik treba:

○ Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara;

○ Postupati prema uputama glavnog vodiča;

○ Ponašati se u skladu s načelima planinarske etike;

○ Čuvati ugled planinarske udruge;

○ Biti odgovoran glavnom vodiču.

  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na pješačenju, da pješačenju pristupa na vlastitu odgovornost
  • Vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.

Obzirom na situaciju sa pandemijom COVID-19 apeliramo na odgovorno ponašanje svih sudionika izleta a sve u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, Hrvatskog planinarskog saveza za boravak i kretanje u planinama (u svezi s COVID-19), te obvezu pridržavanja svih mjera zaštite.