Dvodnevni planinarski pohod TRIGLAVSKA JEZERA – u subotu i nedjelju 15.-16.7.2023.

Subota, 15. srpnja 2023.

Mjesto i vrijeme okupljanja: 4.45-5.00 autobusna stanica Pazin; Polazak: 5.00h

Prijevoz: osobni automobili

Opis pohoda:

  1. dan 15. 7 2023. subota

Vožnja do Ukanca (Bohinjsko jezero). Pohod počinjemo od Koče pri izviru Savice (653 m/nv)   kroz Komarču do Črnog jezera (1294 m/nv). Planiramo dolazak na Črno jezero nakon 1,5 h hodanja, pauza za marendu i odmor cca 15 min. Nastavljamo dalje, te nakon ukupno još 2  h hoda dolazimo do Koče pri Triglavskih jezeri (1685 m/nv) . Smještanje u dom i pauza za ručak. Nakon odmora krećemo dolinom Triglavskih jezera do Zasavske koče na Prehodavcih (cca 2 h hoda). Tu ćemo napraviti pauzu i vratiti se istim putem u dom. Povratak u dom, noćenje.

  1. dan 16.7.2023. nedjelja

U 8,00 krećemo prema Komni. Nakon cca 3 h hoda dolazimo do  Komne  (dom na Komni) gdje ćemo napraviti pauzu za odmor i ručak. Nakon ručka i odmora krećemo prema Koči pri izviru Savice cca još 2 h hoda.

Karakteristike staze: Pohod je kondicijski umjereno zahtjevan K2 i tehnički nezahtijevan.

Oprema: standardna za sredogorje, zaštita od sunca, kiše i vjetra; čeona lampa, štapovi, prva pomoć; tanka vreća za spavanje ili plahta – (inače se kupuje po cijeni 6,00 eura) osobni dokumenti – osobna i planinarska iskaznica

Hrana i piće:  dom je opskrbljen hranom i pićem  (u ruksaku hrana i voda za prvi i drugi dan hodanja)

Smještaj: u 2 krevetnim i 4 krevetnim sobama, doplata za plahtu je 6 eura pa se preporuča ponijeti svoje plahte

Vodiči:  Patricija  Jedrejčić i Alberto Jedrejčić

CIJENA SMJEŠTAJA:   32-35,00 Eura (ovisno o sobi)  +2 eur (boravišna pristojba);

PRIJAVE: do 4. srpnja 2023., na tel. Patricija – 098 96 55 760; (poruka sa imenom i prezimenom). Zbog ograničenog broja smještaja, pohod je ograničen na 18 sudionika. Lista se formira prema redoslijedu prijava. Nakon prikupljenih prijava organizirat će se zajednički sastanak svih prijavljenih radi detaljnih uputa i dogovora oko prijevoza.

  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
  • Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.