Dvodnevni planinarski pohod u Dolomite – Sentier Viel del Pan i Piz Boe n/v 3152 m 10. i 11. 8. 2019.

-Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u 4,00 h.Polazak iz Pazina u 4,15 h

Prijevoz: autobus 35 mjesta . Cijena prijevoza je 250 kuna.

Obavezna oprema: Šator, vreća za spavanje, podloga za vreću, uobičajena planinarska oprema (štapovi, vjetrovka, čeona lampa, gojzerice…), dokumenti (osobna i planinarska iskaznica)… Uplate za pohod biti će 17.07.2019. prema dogovorenom mjestu i vremenu nakon prijava.

Voditelj  pohoda: Igor Gržinić 098/9835509
Prijave: do  15.07.2019. ili do popunjavanja mjesta u autobusu  na tel. 098 9835509 Igor. Konačna lista učesnika pohoda formira se po redoslijedu prijava za pohod.

Opis pohoda:

  1. dan : oko  11,30 h stižemo do Canazeia, u Albi uzmamo žičaru do Col dei Rossi ( 12 eur košta žičara ). Od Col dei Rossi stazom 601 idemo po Viel del Pann do Lago di Fedaia. Autobus nas čeka na jezeru Lago di Fedaia. Staza je lagana, sa prekrasnim vidicma prema Piz Boe i Marmoladi. Na stazi su tri doma za okrijepu. Do jezera ima oko 3 sata hoda. Po dolasku do autobusa, krećemo za Malagu Campielu. Spavanje je organizirano u kampu u šatorima. Cijena spavanja je 15 eur po osobi. U blizini  kampa je restoran u kojem se može večerati. Cijena obroka je od 10-15 eura.
  2. dan :  Ustajanje  u 5 ujutro, raspremanje šatora i priprema za polazak. Autobusom dolazimo do  Passo Porodi. Passo Pordoi   je najviši i najfrekventniji  gorski prijelaz u Dolomitima sa nadmorskom visinom n/v 2239 m odakle krećemo prema Piz Boe koji je visok n/v 3152 m. Plan uspona je; stazom 627 Passo Porodi ( n/v 2239 m ) – Riffiugio Forcella ( n/v 2848 m) – Piz Boe ( n/v 3152 m) – Riffugio Boe ( n/v 2873 m ) – Riffugio Forcella ( n/v 2848 m) – Passo Porodi. Vrijeme hodanja 7-8 sati. U slučaju potrebe moguće je napraviti grupu A koja bi cijeli put prešla hodajući i grupa B koji bi uspon i silazak Passo Pordoi – Riffugio Forcella prošla žičarom ( 12 eur jedan smjer 19,50 eur povratna karta).

Povratak u Pazin u kasnim večernjim satima.

Staza je tehnički nezahtjevna i kondicijski srednje zahtjevna. Za lijepa i sunčana dana prekrasan Piz Boe je vidikovac na najveće vrhove Dolomita. Lijepo se vidi: Pelmo, Civetta, Sassolungo, Marmolada, Catenaccio …

 Dokumenti: osobna iskaznica, planinarska iskaznica. Poželjno je imati i europsku zdravstvenu iskaznicu.

Za pohod u Italiju poželjno je napraviti putno osiguranje jer hrvatska planinarska iskaznica ne podmiruje troškove helikoptera ni spašavanja u Italiji.

Kod prijave za pohod potrebno je napomenuti da li se želi putno osiguranje. Cijena osiguranja iznosi oko 85,00 kuna i vrijedi 7 dana. Osiguranje možemo napraviti za cijelu grupu ili si možete napraviti pojedinačno.

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.