Pohod na Storžič 2132 m/v – Kamniško Savinjske Alpe – 20.7.2019.

Polazak sa autobusnog kolodvora Pazin u 4 h

Prijevoz: Autobus 35 osoba. Cijena 180,00 kuna.

20.7.2019. -subota – vožnja do Loma pod Storžičem. Tu se parkiramo i nastavljamo pješke do doma pod Storžičem cca 2 h hoda. Kratka pauza za marendu.

Ako netko ne može ili ne želi dalje do vrha Storžiča može ostati šetati oko doma.

Nakon pauze krećemo preko Škarjevog roba do vrha Storžiča. Do vrha Storžiča savladavamo visinsku razliku od 1009 m/nv i bit će nam potrebno 4 h hoda. Put nas vodi prvim dijelom kroz šumu te nakon cca 2 h hoda dolazimo na visoravan te imamo lijep pogled na Storžič i okolne planine (Kamniške Alpe, Julijske Alpe…), nakon još dva sata dolazimo do vrha Storžiča. Pauza i fotografiranje na vrhu te slijedi silazak istim putem natrag. Za silazak nam je potrebno oko 3 sata. Oko 18,00 h dolazimo u dom te nakon pauze i odmora krećemo do autobusa. Planirani dolazak u Pazin oko 23,00 h.

Težina staze: Kondicijski naporno jer se savladava visina od 1009 m/nv, tehnički nije zahtjevno.

Oprema: Standardna oprema za nisko gorje,zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama.

Dokumenti: osobna iskaznica, planinarska iskaznica, europska zdravstvena iskaznica

Hrana i piće:. U ruksaku je potrebno ponijeti hranu i piće za uspon i silazak a večerat možemo i u domu koji je opskrbljen hranom i pićem.

Vodiči: Alberto Jedrejčić i Patricija Jedrejčić

Prijave: do popunjenja autobusa; zaključno sa 14.7.2019. na telefon vodiča (0989655760 Patricija) u popodnevnim satima . Prijava se smatra potvrđena po primitku uplate, datum i mjesto uplate bit će dogovoreni nakon popunjenja busa.

Napomena:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.