Izvještaj s održane skupštine PD Pazinke 5.12.2018.

Prije nekoliko dana (5. prosinca 2018.) članovi Planinarskog društva „Pazinka“ iz Pazina održali su izbornu skupštinu u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu te na taj način ispratili 2018. godinu, godinu bogatu brojnim i raznolikim aktivnostima.
U Izvještaju o radu, koji je bio jedna od tema, pred pazinskim planinarima svojevrsni rezime godine održala je Patricija Jedrejčić , koja je u polusatnom govoru iznijela presjek protekle godine. Financijski izvještaj za proteklu godinu iznijela je Sonja Levak.
Nadzorni odbor se pozitivno i pohvalno očitovao na rad PD Pazinke za proteklu godinu te naglasio kako je godina bila ispunjena svakojakim aktivnostima a posebno je posebno pohvaljena organizacija opće i male planinarske škole.
Zatim se pristupilo razmatranju izmjena i dopuna Statuta PD Pazinka za 2018. godinu . Nakon što su usvojene sve točke dnevnog reda vezane za poslovanje u 2018. godini prešlo se na izborni dio skupštine.
Razrješeni su dužnosti dosadašnji članovi te su imenovani novi članovi. Uz poziv za skupštinu objavljen 7.11.2018. godine priloženi su i kandidacijski listići za tijela Udruge, te su se zainteresirani članovi mogli kandidirati do 5.12.2018. Od kandidacijskih listića pristigla je kandidatura Patricije Jedrejčić za predsjednicu PD Pazinke, Antona Finderlea za dopredsjednika Udruge, Marijane Milevoj za tajnicu Udruge, te Igora Gržinića i Kristine Bartolić za članove Upravnog odbora. Jednoglasno su izabrani navedeni kandidati sukladno prijavama za pojedina tijela Udruge. Jednoglasno je odlučeno da Nadzorni odbor ostaje u istom sazivu kao i do sada (Vladimir Fornažar – predsjednik NO; Vladimir Finderle i Adelina Sergo Pužar – članovi). U sud Časti potvrđen je Janko Madruša te Kristina Baćac i Denis Ivančić. Nakon provedenog izbornog dijela Patricija Jedrejčić iznijela je plan rada društva za 2019. godinu. Plan sadrži okvirni kalendar pohoda, plan edukacija te plan ostalih radova (uređenje prostora u ulici M. B. Rašana).

Povodom sve češćih pohoda u visokogorje i iskazanog interesa članova osnovat će se visokogorski odsjek Pd Pazinke. Nakon što budu provedene daljnje postupci u osnivanju odsjeka i donošenje Pravilnika o radu VO izradit će se okvirni plan visokogorskih pohoda.

Nakon obrađenih i razrađenih svih tema podjeljene su markice za 2019. godinu. S obzirom da je HPS povisio cijenu članarina i Pd Pazinka donijela je odluku o povišenju članarina za 2019. godinu. Članska iskaznica za mladež (učenike i studente) te za penzionere iznosit će 50,00 kn (prije 40,00); te za seniore 100,00 kn (prije 80,00 kn). Skupština je završila zajedničkim druženjem i zakuskom.

Izvještaj o radu za 2018. godinu, okvirni plan pohoda, plan rada i izmjene statuta sastavni su dio ovog izvještaja i objavljeni su na našim stranicama u rubrici dokumenti.