Izvještaj s planinarenja – Grintovec 9.-10.9.2023.

Od 9.-10. rujna 2023., jedanaestoro članova Pd Pazinke uživalo je u pohodu na Grintovec i Kalšku goru. Već kad  smo mislili otkazati planirani izlet na Grintovec (radi zatvorenih cesta i Cojzove koče) ugodno nas je iznenadila poruka PZS o saniranju puteva i otvorenju Cojzove koče.

Krenuli smo u avanturu. Plan je bio da u subotu krenemo od Suhadolnika do Cojzove ali kako je vrijeme bilo prekrasno a ekipa željna hodanja, nakon kraće pauze produžili smo do vrha Grintovca. Na vrhu smo se lijepo osunčali, odmorili, uživali u pogledima, razgovarali, smijali, stvarajući nova prijateljstva i nezaboravne doživljaje. Spustili smo se do Cojzove koče te stvorili plan za drugi dan hodanja. Naizgled “strašna” Kalška gora za dio ekipe koji su prvi puta na takvom terenu pokazala se pravom “šetnicom” te su uz pomoć iskusnijih članova imali priliku za novim iskustvom i probijanjem vlastitih strahova i granica.
Fotografije će djelomično prikazati prirodu u kojoj smo uživali ali nažalost atmosferu ne možemo prenijeti. Vrijeme je bilo odlično, društvo fantastično, smijeha nije nedostajalo, sve u svemu bilo nam je predivno i želimo što prije ponoviti izlet.

Vodiči: Patricija i Alberto Jedrejčić

Fotografije; Petra Jedrejčić, Helena Šumaher i Vedran Škof