Izvještaj sa planinarenja Brest pod Žbevnicom – Podgorje – Slavnik – Podgorje, 28.5.2023.

Nakon što nam je kiša pokvarila plan da pred dva tjedna održimo planirano hodanje planinarskom stazom  od Bresta do Slavnika, odlučili smo ponoviti poziv te održati planinarenje  dana 28.5.2023.

Organizirane su dvije grupe: A grupa koja je krenula od Bresta pod Žbevnicom do Slavnika i B grupa koja je krenula od Podgorja do Slavnika.

Vrijeme je bilo idealno za planinarenje, te smo prolazeći hrptom Žbevnice uživali u pogledima na Ćićariju, obalu, Sloveniju i Gorski kotar. Uz prekrasne vidike uživali smo i u pogledima na livade oko Žbevnice, Špičastog vrha, Goliča i Kojnika koje su kao tepisi prekrivene  zelenom travom, narcisima, irisima i božurima.

Na Slavniku su se sastale obje grupe te smo se svi zajedno podružili i nasmijali uz okrjepu i osvježenje iz Tomove koče. Nakon odmora spustili smo se u Podgorje gdje smo se kombijem Zajednice sportskih udruga Pazina odvezli do Bresta (po aute).

Grupu A (od Bresta do Slavnika) vodila je Patricija Jedrejčić uz asistenciju Gorana Klimana a B grupu (od Podgorja do Slavnika) vodio je Alberto Jedrejčić.

Na planinarenju je učestvovalo 13 planinara.

Tekst: Patricija Jedrejčić, Fotografije: Goran Kliman