Obavijest o početku Opće planinarske škole – 14.03.2014.

U petak, 14.ožujka 2014. s početkom u 19 sati, po prvi će put u Pazinu započeti s radom Opća planinarska škola u organizaciji lokalnog planinarskog društva Pazinka i Stanice planinarskih vodiča Istra. Četrdesetak će polaznika, što je iznad svih očekivanja organizatora, iz Pazina, Kanfanara, Kašelira, Rovinja, Buzeta, Trviža, Tinjana, Gračišća, Motovuna, Cerovlja, Potpićna, Karojbe i Brkača učiti o osnovama planinarenja. Obrađivati će se teme: povijest planinarstva, pripreme i boravak u planini, opasnosti u planini, meteorologija, orijentacija, osnove alpinizma, osnove speleplogije, prva pomoć u planini, gorska služba spašavanja, zaštita prirode i još puno toga….
Škola će se održati u razdoblju od 14. ožujka do 31. svibnja 2014. godine, na način da se teoretski dio nastave održava jednom tjedno (petkom) od 19 do 21 sati u prostorijama Društvenog centra Veli Jože u Pazinu, a praktični dio dva puta mjesečno (subotom ili nedjeljom) na terenima Ćićarije i Učke, Grobničkih alpi, Gorskog kotara i još kojekuda…

Predavači su vodiči, članovi GSS-a, speleolozi i iskusni planinari a nedjeljom su izleti s praktičnom primjenom stečenog znanja.

Na kraju predavanja planirano je učlanjivanje u planinarsko društvo i sve ostale informacije koje vas zanimaju.

Kako doći do Društvenog centra?
On se nalazi u bivšoj vojarni “Veli Jože”, iza Inine benzinske postaje, druga zgrada lijevo, u ulici 154. brigade HV br. 5. Ako imate problema sa snalaženjem, nazovite na 098-9655-760 ili na 095-8501-213.