Pd Pazinka poziva na planinarenje na Bjelolasicu 27.10.2019.

Bjelolasica – Vrh Kula je najviša točka u cijelom Gorskom kotaru. Unatoč strmim stranama, visini i vapnenačkoj građi, hrbat Bjelolasice nije ni oštar niti kamenit, već je travnat i bogat raznolikim biljem. Sa Bjelolasice se pružaju pregledni vidici na sve strane pa se ona ubraja u jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj.

– Prijevoz: autobusom (35 osoba) – Mjesto i vrijeme okupljanja: autobusna stanica Pazin u 7:00 h

– Plan puta: Dolazimo u Begovo Razdolje. Krećemo hodati s Vrbovske poljane, odakle slijedi pola sata blagog uspona i dalje ide strm uspon kroz šumu do planinarskog skloništa “Jakob Mihelčić” (1.460 m). Odatle po travnatom hrptu, sa lijepim vidicima, do Kule (1.534 m). Nakon kratkog odmora počinje strm silazak, gdje je potrebno biti posebno oprezan zbog teškog terena, strmine i mokrog lišća. Vraćamo se na Vrbovsku poljanu s koje počinje blagi uspon do pl. kuće Janjčarice (1.239 m) i spuštamo se do Matić poljane, a od tamo dolazimo u Begovo Razdolje.

– Podaci o stazi: uspon/silazak 350 m, dužina staze cca 13 km

– Vrijeme hodanja: 5-6 sati

– Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca, vjetra, planinarske gojzerice, štapovi, kapa, rukavice, planinarska iskaznica.

– Hrana i piće: marenda iz ruksaka, dovoljne količine vode. Ručak: grah s kobasicom 30 kn.

– Troškovi prijevoza: autobus 120,00 kn.

– Vodiči: Larisa Močibob (098 987 0883) Obavezne prijave putem maila larisa@optinet.hr ili na tel.098 987 0883 Prijave su moguće do 23.10.2019. odnosno do popunjenja mjesta.

– Datum i mjesto uplate bit će objavljeni nakon primitka prijava. Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta, da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost uz pridržavanje uputa planinarskog vodiča i poštivanje planinarske etike. Vodič zadržava pravo izmjene programa prema uvjetima na terenu. U slučaju lošeg vremena izlet će se odgoditi, a o novom terminu bit ćete pravovremeno obaviješteni.