Pješačenje Slum – Trstenik-Žbevnica – Slum 31.5.2020.

Polazak sa autobusnog kolodvora u Pazinu u 7,00 h

Prijevoz: osobnim automobilima u vlastitoj organizaciji

Opis izleta:Izlet kreće iz Sluma stazom bužura prema Klenovšćaku i Trsteniku. Onda se dižemo  po Istarskom planinarskom putu prema Žbevnici. S vrha Žbevnice spuštamo se kružnom stazom preko planinarske kuće Žbenvinca u Brest i zatim po drugom dijelu Istarskog planinarskog puta prema Slumu.

Staza je srednje teška, tehnički nezahtjevno, kondicijski srednje zahtjevno s visinskom razlikom hoda od 650 m.

Vrijeme izleta: ukupno 6 h

Oprema: standardna planinarska oprema za niskogorije, hrana i piće iz ruksaka, važeća planinarska iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen.

Vodiči: Igor Gržinić (0989835509) i Loredana Šperanda (0919507501)

Prijave: do 29.05.2020. na telefon vodiča u popodnevnim satima.

Napomena:

 

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom a sve u cilju zaštite zdravlja posebno skrećemo pozornost na pridržavanje sljedećih mjera :

 

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

 

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

 

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

 

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

 

– Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće.

 

Isto tako odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka i  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.