Izmjene plana izleta za 2020. u skladu s preporukama HZZJZ i HPS

U kalendaru pohoda za sljedeće razdoblje planirani su izleti u Sloveniju i Italiju.  Radi situacije COVID-19 i preporuka HZZJZ teško bismo se mogli pridržavati donesenih mjera oko organizacije autobusa, te preuzimanja odgovornosti za smještaj planinara u domove, pa smo odlučili da je najbolje da ponudimo zamjenske izlete koji je moguće organizirati do kraja 2020. godine.
Ukoliko se situacija promijeni i izleti će se organizirati u skladu sa mjerama i preporukama HZZJZ i HPS.

SVIBANJ 31.5. Slum – Žbevnica – Slum Igor Gržinić
LIPANJ 7.6. Terra magica (Rabac-Prtlog-Gondolići-Rabac) Gracijela Grubiša
21.6. Stazama Motovunštine S. Levak
 SRPANJ 11.7. Putevima Pazinštine (Pazin- Gračišće- Pazin) L. Šperanda
19.7. Platak – Risnjak-Platak A. Jedrejčić
KOLOVOZ 16.8. Pićanskim putevima I. Gržinić
RUJAN 26.27.9. Rapska transferzala S. Levak

 

Napomena:

 

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom a sve u cilju zaštite zdravlja posebno skrećemo pozornost na pridržavanje sljedećih mjera :

 

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

 – Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

 – U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

 – Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

 – Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće.

Isto tako odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka i  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.