Markacistička akcija Planik

Sukladno planu markacističkih aktivnosti PD Pazinke za 2023 godinu, u Nedjelju 07.05.2023. organizirana je prva ovogodišnja markacistička akcija na području između Brgudca i Velikog Planika.
Akcija je obuhvatila čišćenje staza: 412 (Planik iz pravca Brgudca), 400 (Veliki Planik iz pravca Korita), te segmente staza 440 (Planik iz Lupoglava), 411 (Planik, direktan prilaz iz pravca Poklona) te 414 (Veliki Planik, sjeverozapadna kratica). Ukupno je očišćeno i markirano 8,5km staze.

Samoj akciji prethodile su posjete stazi, analiza problematičnih dijelova, planiranje radova te nabava alata i potrošnog materijala.
Na gore navedenim putovima obnovljene su postojeće izblijedjele oznake, a na problematičnim dijelovima dodane su i nove oznake. Također staze su očišćene od grana i niskog raslinja. Poseban izazov predstavljao je problem niskog raslinja na raskrižju staza 400 i 414 koje je u potpunosti raščišćeno trimerima.

Na akciji su sudjelovali markacisti: Estrelita Belušić i Silvio Gojtanić te članovi društva: Alberto Jedrejčić, Patricija Jedrejčić, Žarko Matijašić, Darko Hrelja, Mladen Nikšić, Manuela Krepčić, Damir Blažević, Dženi Šestan, Goran Kliman, i naš najmlađi član akcije Sven Nikšić.

Veliko hvala PD Glas Istre, Pula koji je ekipu trimeraša prevezao terenskim vozilom do Planika i na kraju akcije rehidrirao sudionike po povratku u planinarsku kuću Korita.

Izvještaj izradio: Goran Kliman, predsjednik PD “Pazinka”
Autori fotografija: Estrelita Belušić, Mladen Nikšić i Goran Kliman

« od 2 »