Planinarenje kružnom stazom Drenje – Oštri – Skitača – Drenje; 11.2.2024.

Polazak sa autobusnog kolodvora u Pazinu u 7,30 h  

Prijevoz: osobnim automobilima u vlastitoj organizaciji

Opis izleta: Izlet kreće iz Drenja sa parkirališta konobe Poštarić u 8,30 h. Odakle kreće uspon prema vrhu Oštri ( 531mnv). Staza nastavlja dalje po Labinskom planinarskom putu prema Mikaljinima i Skitači. Nakon kratkog odmora kod planinarske kuće Skitači idemo kružnom stazom natrag prema Drenju.

Kroz cijelo vrijeme hoda prate nas otvoreni vidici prema moru, cijelom Kvarneru, otocima, istočnoj obali Istre sve do rta Kamenjaka a sa druge strane imamo pogled na Učku.

Staza je srednje teška, tehnički nezahtjevno, kondicijski srednje zahtjevno s  ukupnom visinskom razlikom hoda od 750 m.

Vrijeme izleta: ukupno 6 h

Oprema: standardna planinarska oprema za nisko gorje, hrana i piće iz ruksaka, zaštita od vjetra i kiše, važeća planinarska iskaznica.

U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen.

Vodiči: Igor Gržinić (0989835509) i Estrelita Belušić (0915852091)

Prijave: do 10.02.2024. na telefon vodiča.

 

Napomena:

 

  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost, mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.