Planinarski pohod na Plitvička jezera

Dana 25.2.2017. g. (subota) planinarska društva  „Pazinka“ i „Elektroistra“  zajedno organiziraju  planinarenje: NP Plitvička jezera i vrh Oštri Medvjeđak

 Vodič:                                    Larisa Močibob (098 987 0883)

Vođa puta:                            Dragan Drobnjak (098 420 056 )

 Polazak autobusom iz Pazina je u 6,00 sati  sa autobusne stanice u Pazinu.  Povratak u Pazin oko 22 sata.  NP Plitvička jezera predstavlja šumoviti planinski kraj u kojem je nanizano 16 manjih i većih jezera kristalne modrozelene boje. Najviši vrh iznad Plitvica je brdo Medvjeđak, prilično zahvalan i zanimljiv za planinare. To je 8 km duga planinska kosa na kojoj je nanizano nekoliko vrhova. Na vrhu je metalni žig.

Program pješačenja: Dolazak na Plitvice oko 10 h. Uspon na Oštri Medvjeđak (884 m), pa spust preko Tupog Medvjeđaka (868 m) i Turčića (801 m) do jezera, obilazak Velikog slapa i kanjona Donjih jezera.

Duljina staze: 15 km, obilazak traje 5-6 sati

Hrana i piće: ručak iz ruksaka, dovoljno vode. Večera je u turističkom centru „Mirjana Rastoke“

 Troškovi: bus:150 kn. Ostali troškovi: ulaz (uz iskaznicu) 25 kn, večera 70 kn – plaća se direktno pružatelju usluga.

 Napomena:     – Uzeti sa sobom odgovarajuću planinarsku opremu i planinarsku iskaznicu.

 Prijave kod Larise Močibob na telefon  098 987 0883. Do 22.2.2017.

 Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta, da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost uz pridržavanje uputa planinarskog vodiča i poštivanje planinarske etike.

Vodič zadržava pravo izmjene programa prema uvjetima na terenu.