Pohod Male planinarske škole na Klek – subota 10.11.2018.

Plan pohoda je sljedeći: Pazin-Bjelsko-Pazin 10.11.2018. – subota

prijevoz: autobus ; 6,50 sati- okupljanje na autobusnoj stanici Pazin

7,00 sati – polazak za Ogulin

9,30 – Formiranje grupe i početak pješačenja na Klek. Klek još nazivaju kolijevkom hrvatskog planinarstva. Najposjećenija staza za uspon na Klek počinje u Bjelskom. Nakon cca 1,5 h hoda dolazimo do planinarskog doma na Kleku. Tu ćemo se malo odmoriti te nakon pauze krenuti na vrh Kleka cca još 40 min hodanja. Vraćamo se po istoj stazi do Bjelskog. Povratak u Pazin predviđen je u 19,00 sati.

-Ukupno vrijeme hodanja: cca 5-6 sati

-Oprema: adekvatne cipele za hodanje, zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama

-Hrana i piće: 1,5 litra vode i hrana za pješačenje (suho voće, panini…)

U subotu će na pohodu s djecom sudjelovati planinarski vodiči, voditelji škole, predstavnici HGSS, (Anton Finderle, Patricija, Jedrejčić, Sonja Levak, Snježana Klanjac i Zoran Brajković).

-Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu; da je član HPS-a, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa izleta obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom izletu, te u slučaju loših vremenskih uvjeta ima pravo otkazati ili odgoditi izlet.

Prijevoz je besplatan za sve sudionike male planinarske škole te je financiram Pohod je financiran u sklopu projekta “Edukacijom i kretanjem do zdravlja od malih nogu” od strane Središnjeg državnog ureda za šport.