Predraspis – Ledenjačka jezera n.p. Hohe Tauern (AU) 24.-25.06.2023.

Planinarsko društvo Pazinka raspisuje PREDRASPIS za dvodnevni planinarski izlet u Austriju u Nacionalni park Hohe Tauern (Visoke Ture) 24.-25.06.2023.

Predraspis se objavljuje zbog utvrđivanja broja zainteresiranih članova za predloženi izlet te organizacije puta i smještaja planinara. Po utvrđivanju broja zainteresiranih 16.06.2023. objaviti će se službeni raspis izleta za isti termin.

Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u subotu 24.06.2023. u 04,00 h. Polazak iz Pazina u 04,15 h
Prijevoz: autobus od 20 osoba
Voditelj izleta: glavni vodič Igor Gržinić
Prijave: do 16.06.2023. ili do popunjenja kvote (20 osoba). na tel. 0989835509 Igor

Opis izleta:
1. dan subota: vožnja do Pazina do Malte ( Gmund ) 5-6 h vožnje. Autobus nas pušta na Kolnbrein brani, nakon čega hodamo uz jezero Fallbach ( 2 h) do planinarskog doma Osnabrucker Hutte. Tu ostavljamo stvari i nakon kratkog odmora idemo na uspon do Brunnkarkopf ( 2401 mnv ) i ledenjačkog jezera Brunnkarsee ( planinarska staza 552 i 553). Prvog dana staza je duga 10 km i savladavamo ukupnu nadmorsku visinu od 800 m. Navečer odmor u domu.

2. dan nedjelja: Ustajanje u 5 h, nakon doručka u domu po vlastitom izboru, uzimamo sve stvari sa sobom i idemo na kružnu stazu Osnabrucker (staze 502 i 539) do ledenjačkih jezera Unterer Swarzhornsee i Oberer Schwarzhornsee na 2642 mnv te spuštanje do jezera Fallbach i Kolnbrein branu gdje nas čeka autobus. Staza je duga 15 km i savladavamo ukupnu nadmorsku visinu od 1000 m.
Po silasku moguć je ručak u planinarskom domu Gmunder hutte. Poslije ručka razgledavanje grada Gmund, povratak u Pazin predviđen je u kasnim večernjim satima.

Kondicijska zahtjevnost staza: Subota i nedjelja K-3 / hoda se više od 7 h.
Tehnička zahtjevnost staza: Subota i nedjelja T -2 umjereno zahtjevno
Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca i vjetra, visoke planinarske gojzerice, štapovi, kapa.
Dokumenti: osobna iskaznica, planinarska i zdravstvena iskaznica i europska zdravstvena iskaznica.
Hrana i piće: iz ruksaka za prvi i drugi dan pješačenja ili mogućnost opskrbe hranom i pićem u domu – večera prvi dan, doručak i ručak drugi dan nakon silaska (dogovor kod prijave).
Cijena prijevoza: iznosi 93 EUR.
Cijena noćenja: plaća se u domu i iznosi 22 EUR / osoba ili 10 EUR uz predočenje važeće planinarske iskaznice Austrijskog planinarskog saveza.
Cijena ulaska u NP Hohe Tauern: je 7 EUR/osoba.
Osiguranje: Svaki sudionik izleta mora imati važeće međunarodno putno osiguranje koje pokriva slučaj nezgode i spašavanja u planini. Osiguranje za grupu od 20 osoba je 112 EUR. Navedeni iznos podijeliti će se s brojem osoba kojima je potrebno osiguranje.
Napomena:

• U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen.
• U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih planinara za izlet, izlet će biti odgođen.
• Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost i mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
• Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
• Tijekom izleta sudionik treba: Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; Postupati prema uputama glavnog vodiča; Ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; Čuvati ugled planinarske udruge; Biti odgovoran glavnom vodiču.
• Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
• Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.