Prezentacija planinarskog (turno) skijanja

Planinarsko društvo Pazinka Pazin organizira prezentaciju planinarskog skijanja po programu osposobljavanja HPS-a. Prezentacija je namijenjena za članove planinarskog društava koji se žele upoznati s mogućnošću kompetentne nadogradnje svojeg alpskog skijaškog znanja s vještinama planinarskog skijanja nužnim u sigurnom kretanju planinama u zimskim uvjetima.

Prezentacijom se želi ponuditi informacija o programiranom i planskom stjecanju znanja i vještina potrebnih za sigurno kretanje zasniježenim planinskim terenima u usponu i u silazu upotrebom planinarske i specifične (turno) skijaške opreme uz kontrolirano upravljanje rizicima kojima je skijaš planinar izložen izvan uređenih skijališta na standardnim planinarsko-skijaškim turama.

Osim toga i o nužnošću stjecanja znanja o ispravnom opremanju, pripremanju, planiranju, organiziranju, izvođenju skijaških tura, o postupcima u problematičnim i opasnim situacijama, o analiziranju i vrednovanju izvedenih skijaških aktivnosti te o korisnosti bavljenja ovom specifičnom planinarskom aktivnošću u skladu s etičkim i moralnim načelima.

Prezentaciju će, 09.02.2023. s početkom u 18,30 sati u prostorijama Društva naša djeca, Ul. 154. brigade HV bb u Pazinu, održati Mladen Nikšić ovlašteni instruktor planinarskog skijanja Hrvatskog planinarskog saveza.