Prve nedjelje svibnja (05.05.2013.) u Pazinu 17. Medunarodni dan pješacenja Istarske županije

Dragi svi,
Tradicionalno, 17. put zaredom, prva nedjelja svibnja rezervirana je za Medunarodni dan pješacenja Istarske županije u organizaciji Planinarskog društva „Pazinka“. Tako ce biti i ove godine.
U nedjelju, 05. svibnja 2013. okupljanje planinara bit ce u Pazinu, ispred Spomen doma izmedu 9,30 i 10 sati. Nakon toga krece se na lakšu i težu varijantu planinarenja.

Oni koji smatraju da nisu baš u najboljoj formi ili iz nekog drugog razloga ne mogu prehodati cetiri sata predvidjeli smo lakšu varijantu od otprilike dva do dva i pol sata. Ona krece iz Pazina ide do mosta Svetog Jožefa na Rijavac, pa onda na Orljak i otamo na Gortanov brijeg. Dulja varijanta krece od Pazina na most Svetog Jožefa preko Rijavca na Orljak. Nastavlja se dalje do crkvice Svete Marije na Škriljinah, gdje je planirano predavanje magistrice povijesti umjetnosti Andree Milotic o ciklusu fresaka i ovoj znacajnoj obljetnici. Nakon toga spuštamo se prema Bermu, gdje nas markirani put vodi do Gortanovog brijega, gdje je planirana okrjepa (cijena 20 kn) i povratak kucama.

Organizatori ovog tradicionalnog pješacenja su Planinarsko društvo Pazinka, Turisticka zajednica središnje Istre, Savez sportske rekreacije Istarske županije “Sport za sve”, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, a pokrovitelj je Grad Pazin.

Veselimo se zajednickom pješacenju!

Planinarsko društvo „Pazinka“ Pazin