Smaragdna rijeka i bajkovita staza; izlet na Krupu i stazu Malog Princa

Rijetki poznaju ljepote Krupe, smaragdne rijeke koja izvire na južnim obroncima Velebita i u samo 7 km dužine nudi 19 slapova i prekrasne vizure šetačima i putnicima namjernicima uljevajući se u Zrmanju na kraju svog puta. Nemoguće je tu napraviti lošu fotografiju.

Nedaleko Krupe je i Prezid, početna točka uspona prema stazi Malog Princa. Slavko Tomerlin – Tatek i Zdenko Morović stazu su 2003. godine otkrili, markirali, osgurali i nazvali je Mali Princ jer je svaki malo ispred tebe osvanu nova čuda koja je kreirala priroda, a često imaš osjećaj kao da si stupio u neki posve novi svijet, gdje doslovno možeš vjerovati u bajke.

Članovi PD Pazinke iskoristili su sunčani i topli vikend za obilazak Krupe i Staze Malog Princa. Prvi dan dvodevnog izleta bio je rezerviran za Krupu i Kudin most. Uživali smo diveći se ljepotama rijeke, kupanju u čistoj vodi i divljim smokvama!

Drugog dana izleta krenuli smo iz Prezida prema planinarskom skloništu Crnopac, onda prošli stazu Malog Princa i natrag do PS Crnopac. Staza iz bajke je oduševila sve članove izleta!

Na izletu je bilo šesnaest članova društva a vodiči su bili Igor Gržinić i Tanja Družetić.