Dvodnevni planinarski izlet – Krupa / Kudin most i Staza Malog Princa 21.-22.08.2021.

Planinarsko društvo Pazinka organizira dvodnevni planinarski izlet – na Krupu / Kudin most i na stazu Malog Princa 21.-22.08.2021.

 

 

Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u subotu 21.08.2021. u  05,00 h. Polazak iz Pazina u 05,15 h

Prijevoz: osobnim automobilima

Voditelj  izleta: Igor Gržinić
Prijave: do  15.08.2021.   na tel. 0989835509

Opis pohoda:

  1. Dan subota  : vožnja do Pazina do sela Ravni Golubić / cca  5 h vožnje. Planinarskim putem br. 1302 i 1303 prelazimo stazu do Kudinog Mosta. Na Kudinom mostu odmor, razgledavanje i po želji kupanje. Te nakog toga vraćamo se u Ravni Golubić i polazak prema Gračacu. U Gračacu imamo spavanje / 120 kn po osobi/ te po dogovor večeru i drugo jutro doručak koji se posebno plaća. Staza je duga cca 7 km, tehnički nezahtjevna, srednje kondcijski zahtjevna i predviđeno vrijeme hoda 4-5 h.
  2. Dan nedjelja :  Ustajanje  u 6 ujutro, doručak i priprema za polazak na stazu Malog Princa. Autima dolazimo Prezida odakle pohod počinje stazom 1101 i njenim odvojkom 1102 prema Planinarskom skloništu Crnopac. U PS Crnopac imamo odmor i onda idemo na stazu Malog Princa. Staza Malog Princa je jedna od kondicijski i tehnički težih staza kod nas. Ukoliko netko sudionika izleta ne bude  u mogućnosti napraviti Stazu malog Princa čekati će grupu u PS Crnopac.  Po obilasku staze Malog Princa vraćamo se u sklonište te onda putem 1103 kružno se spuštamo prema parkingu na Prezidu.  Predviđeno vrijeme hoda je 8 h. Povratak u Pazin u kasnim večernjim satima.

Oprema: standardna planinarska oprema i obuća za srednjegorije, hrana i voda iz ruksaka za prvi dan i drugi dan ( mogućnost organizacije ručka/večere u subotu te u nedjelju u povratku),  važeća planinarska iskaznica.

U slučaju lošeg vremena ili novih mjera Stožera civilne zaštite izlet će biti odgođen.

Napomena:

Zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID 19 virusom a sve u cilju zaštite zdravlja posebno skrećemo pozornost na pridržavanje slijećih mjera :

– Pratite i primjenjujte mjere, preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Prilikom planinarenja i penjanja pridržavajte se preporučene sigurne udaljenosti. Posebno vodite računa o sigurnosnoj udaljenosti na prostoru kod planinarskih objekata, na grebenima i vrhovima. Ako je na nekom mjestu povećana gužva, pričekajte da se prostor očisti ili potražite neko drugo sigurno mjesto u blizini.

– Izbjegavajte rukovanje, zagrljaje, pijenje iz tuđe boce, jedenje iz zajedničke posude i slične vrste bliskih kontakata.

– U ruksaku ponesite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju. Koristite masku za nos i usta ako se zbog prve pomoći trebate približiti osobi na udaljenost manju od preporučene.

– Gdje god je moguće perite ruke, vodite računa o osobnoj higijeni i zdravlju.

– Ako niste potpuno zdravi, ostanite kod kuće.

Isto tako odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka i  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.