Vidikovac – Plominska gora – antena – Bukovo – Gora Grbac – Plomin u nedjelju 2.6.2019.

Vidikovac – Plominska gora – antena – Bukovo – Gora Grbac – Plomin

 PROGRAM:

Jednodnevni planinarski izlet u nedjelju 2.6.2019.

Prijevoz: osobnim automobilima

Okupljanje u Plominu u 8.00 sati ispred restorana Dorina. Dogovor o prijevozu te preslagivanje u aute koji idu na Vidikovac (ostali auti ostaju u Plominu).

Opis izleta: Dolazimo na Vidikovac i krećemo hodati oko 8.30 sati. Laganim tempom se uspinjemo s Vidikovca (246 mnv) prema Plominskoj gori uz kraće pauze. Uživamo u bojama i mirisima proljeća. Uspinjemo se, dolazimo iznad staroga grada Plomina te na lijepom vidikovcu radimo malo dužu pauzu za marendu (ako bude puhalo, marendamo malo dalje). Nastavljamo s usponom, dolazimo do stare antene (repetitora), malo se naslikavamo te kreće spuštanje. Ulazimo u bukovu šumu, prolazimo kraj livada medvjeđeg luka, dolazimo na Goru Grbac. Uživamo u pogledu na Voziliće i mjesta u okruženju. Nastavljamo sa spuštanjem i dolazimo u Plomin. Vozači čiji su auti u Plominu prevoze vozače po aute na Vidikovac.

Pohod traje oko 6 sati.

Hrana i piće iz ruksaka.

Oprema: ljetna planinarska, zaštita od sunca (kapa, naočale, krema), zaštita od krpelja, gamaše, hrana, voda, mobitel, štapovi.

U slučaju lošeg vremena, izlet se odgađa.

NAPOMENA

Sudionici pohoda dužni su pridržavati se uputa vodiča. Organizator zadržava pravo promjene programa ovisno o okolnostima.

Odazivom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima istoga, te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost.

Prijava do 29.5.2019. na  telefon vodiča

 Organizator i vodič: Davorka Prusić, mob: 0917256789